Kordirigent fra Gjøvik gjester «Inn i musikken»

Marit Tøndel Bodsberg ble kåret til Norges beste dirigent i 2012. Tirsdag kl 11.15 er hun gjest i radioprogrammet "Inni musikken" på NRK.

Marit Tøndel Bodsberg ble kåret til Norges beste dirigent i 2012. Tirsdag kl 11.15 er hun gjest i radioprogrammet "Inni musikken" på NRK. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Marit Tøndel Bodsberg fra Gjøvik er gjest i radioprogrammet «Inn i musikken» på NRK klassisk tirsdag formiddag.

Bodsberg vil blant annet snakke om stemmen, inspirasjon og hva som gjør at noen kor synger så bra at de blir verdensmestere. Hun spiller også musikk fra de to kommende platene til KSS, med mer.

Gjøvik-kvinnen dirigerer blant annet Kvindelige Studenters Sangforening (KSS), som tidligere i år ble rangert som verdens beste kvinnekor for andre år på rad. Videre er hun fast  dirigent for Vestoppland Kammerkor og Den norske Studentersangforening. 

Bodsberg har fått mange utmerkelser for sitt arbeid, og ble blant annet kåret til Norges beste kordirigent i 2012. I tillegg til å arbeide som kirkemusiker i Gjøvik menighet, og som lærer ved Viken folkehøgskole, studerer hun kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole og vil være ferdig kantor neste år. Hun jobber også freelans med Norske Solistkor og VocalArt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags