Gjøvikmarkens siste timer

Delte ut prisen: Det var Klaus Bratlie fra Gjøvik salgs- og reklameforening som delte ut Casparprisen

Delte ut prisen: Det var Klaus Bratlie fra Gjøvik salgs- og reklameforening som delte ut Casparprisen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med utdeling av Caspar-prisen, Songs From The Sea og Narum gikk Gjøvikmarken mot slutten på en spennende og behagelig måte.

DEL

Den aller siste kvelden på Gjøvikmarken har gått mot slutten, og Gjøvikenserne sitter igjen med gode opplevelser fra hyggelige stunder. I år har Gjøvikmarken hatt mye å by på, og arrangør Rune Aasheim er veldig fornøyd.

- Nå har jeg vært med på dette i 30 år, og det er så artig å nok en gang klare å skape noe folk setter pris på og ønsker. Uten offentlige tilskudd eller bidrag klarer vi å skape et overskudd som går tilbake til ulike aktiviteter i og ting i byen.

Aasheim forteller videre at Gjøvikmarken er Innlandets største og mest tradisjonsrike kulturarrangement, og at det ikke finnes noen andre arrangement som trekker så mange folk over så mange dager.

- Jeg er ydmyk og takknemlig for det. Alt har vært helt perfekt.

En endring for Gjøviks historie

Begynnelsen på Gjøvikmarkens avslutning var utdelingen av Gjøviks iniativpris Casparprisen. Prisen deles ut til personer eller foreninger som i særlig grad har tatt initativ som har kommet befolkningen til gode, eller har gjor byen kjent utad.

- Ved inngangen til året 2016 ble byen vitne til en endring som har dimensjoner i seg for historiebøkene, begynner talen til Klaus Bratlie fra Gjøvik salgs- og reklameforening, som delte ut prisen.

Bratlie forteller at Høgskolen i Gjøvik har utviklet seg fra sin spede begynnelse og har gjennom årene blitt en høgskole med langt over 3000 studenter og en av de største arbeidsplassene i Gjøvik. Til tross for at HIG var høyt anerkjent på mange områder, var det klare tegn i tiden på at man ikke kunne gå inn i fremtiden som en uavhengig og selvstendig aktør innen høyere utdanning.

- Årets Caspar prisvinner stod med sitt lederteam frem og turte å tenke på det uoppnåelige - å arbeide for å bli en del av Norges fremste universitet, NTNU

Han forteller videre at veien var både vågal, lang kronglete og smal, men det tilsynelatende uoppnåelige ble en virkelighet, og 1. Januar 2016 var HIG blitt til NTNU Campus Gjøvik.

- Årets prisvinner har vært initiativtaker og meget sentral i hele prosessen fra start til mål. Med stor kraft, klokskap og klkt lyktes prosessen helt frem. Prisvinneren har for og med resten av NTNU Gjøvik fått til noe som kommer til å få en betydelig plass i historiebøkene, men som allerede i dag er en betydelig aktør i Gjøvik og innlandet.

Det var på bakgrunn av dette arbeidet at Viserektor på NTNU Campus Gjøvik, Jørn Wroldsen ble utdelt Casparprisen 2016.

Takknemlig

Det er en stolt og takknemlig viserektor som kommer opp på scenen for å motta prisen. Han forteller i sin tale at han er svært takknemlig, og setter stor pris på at det som blir gjort på NTNU Campus Gjøvik settes pris på.
 

Pris til alle: Viserektor Jørn Wroldsen understreker at prisen ikke bare går til han, men til hele skolen.

Pris til alle: Viserektor Jørn Wroldsen understreker at prisen ikke bare går til han, men til hele skolen.

- Denne prisen er ikke bare til meg, men til hele skolen. Jeg har vært så heldig at jeg har en kjempedyktig ledergruppe som har vært med i mange år og har vært villig til å dra dette lasset.

Han forteller at styret har turt å tatt strategiske, viktige og vanskelige beslutninger sammen og at han er takknemlig for at de enstemmig stakk hodet frem og turte å gjøre noe som er ganske uvanlig.

Wroldsen forteller videre at han ønsker å takke alle ansatte på skolen for sitt knallharde arbeid med å gjennomføre fusjonen, og ikke minst for at de har sørget for et høyt akademisk nivå.

- Det er ikke uten grunn at NTNU syntes det var interessant å få oss med, kommenterer han.

Wroldsen ønsker også takke studentlederne og studentene for å ha vært med i prosessen med en støttende og positiv innstilling. Han vil i tillegg takke NTNU Trondheim for at de faktisk sa ja, og i tillegg regjeringen som til syvende og sist besluttet dette. Og sist, men selvsagt ikke minst vil han takke sin kone for tålmodighet og for at hun sitter hjemme og venter når han er ute på tur.

Avsluttet det hele

Det aller siste på programmet for Gjøvikmarken 2016 var bandene Songs From The Sea og Narum. Vokalisten Benedikte Narum Jenssen spiller vokal i begge bandene, og både oppvarmingsband og hovedband satte en god og behagelig stemning på søndagskvelden.

Songs From The Sea består av de tre kvinnene Kristin Fjellseth, Stina Sivesindtajet Kjelstad og Benedikte Narum Jenssen. Inspirasjonen for bandnavnet skal ha vært fra sangerinner fra Amerika som sang så vakkert som havfruer som lokker med seg sjømenn i havdypet.

Og vakkert er det. Kvinnene har en harmoni og en sangstemme som gjør at man slapper litt av og kan lene seg litt tilbake. Sangene "You got it All In Your Hand" og "Stars" er fine og beroligende.

Etter Songs From The Sea er Narum på plass på scenen. Narum er en country-trio fra Eina på Toten og består av søskene Benedikte Narum Jenssen på vokal, Jon Anders Narum på gitar og Lars Christian Narum på orgel og piano. Håvar Gjestvang og Bjørn Holm er også med på Trommer og bass.

Narum skapte definitivt en fin avslutning på Gjøvikmarken, med spennende countrytoner sanger på dialekt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken