Eli Kristin Hanssveen og Trine Rein med julestemning til tennene

POPKLASSISK: Trine Rein (t.v.) og Eli Kristin Hanssveen er to av mange artister som bruker førjula på å reise rundt på turne.

POPKLASSISK: Trine Rein (t.v.) og Eli Kristin Hanssveen er to av mange artister som bruker førjula på å reise rundt på turne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen av dem vant Stjernekamp, men uten konkurransen er det ikke sikkert Eli Kristin Hanssveen og Trine Rein hadde reist på juleturné sammen.

DEL

Det var nemlig som mentor i forkant av sjangerprøvelsen opera i 2015-utgaven av Stjernekamp, Eli Kristin Hanssveen og Trine Rein først kom i kontakt med hverandre, og kjemien var mildt sagt på stell. Gode råd på veien fikk Rein også, for vokalisten endte til slutt opp på en andreplass, bare slått av Maria Haukaas Mittet.

Budskap

Når det kommer til selve julekontakten, står Trine Rein fast på at det var hun som tok kontakt med sopranen fra Biri.

– Det stemmer. Eli Kristin var helt uforskyldt i det møtet, humrer Rein som forteller at det første julemøtet var som å møte igjen en gammel venn. Det er en beskrivelse sopranen kjenner seg igjen i.

– Jeg er helt enig! I tillegg samarbeider vi veldig lett og har en direkte tone oss imellom, sier Eli Kristin Hanssveen som med turneen «Julegaven» faktisk gjør sin debut som turnerende julemusiker.

– Det blir veldig bra og jeg gleder meg til å komme i gang, sier hun som er fortrolig med at publikum når de løser billett til en julekonsert, forventer en viss form for gjenkjennelsesfaktor. Det lever hun godt med.

– Ja, vet du hva! Vi kan synge hva vil 11 måneder i året, men denne ene måneden skal det handle om budskapet!

Ny låt

Trine Rein på sin side er en garvet julemusiker som i 2011 ga ut julealbumet «Julegaven», og det er fra den utgivelsen mye av repertoaret er hentet fra. Legger man til en dæsj klassikere og ikke minst den nye julesingelen som også heter «Julegaven», som ved siden av Trine Rein og Eli Kristin Hanssveen er ført i penn av Trygve Skaug og Lars Monsen, får man en julekonsert som nok vil tilfredsstille den mest kresne julekonsertgjenger.

– Utgangspunktet for konserten er julealbumet mitt, men jeg ville ha med Eli Kristins spennvidde, samtidig som jeg ønsket sterkt at konserten skulle inneholde noen av de klassiske sangene, og der er jo mildt sagt hun rett person, sier Trine Rein som etter å vært en del av et turnerende julensemble, nå ser fram i mot å styre juleskuta selv.

Turneen starter i Nittedal 28. november, men vil du oppleve juleduoen på mer hjemlige arenaer, er det verdt å merke seg at de besøker Skute kirke i Søndre Land og Ås kirke på Toten 1. desember, Tingelstad kirke på Hadeland 2. desember og Biri kirke 3. desember.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags