Gå til sidens hovedinnhold

Konsert med Hov Musikkorps 3. dag jul

Innsendt

Tradisjonen tro inviterer Hov Musikkorps til tredjedagskonsert i kinosalen i rådhuset i Hov. Vi runder med denne julekonserten av det spesielle året 2020. Dette er korpsets 74. tredjedagskonsert i ubrutt tradisjon! Det har blitt mange gode og stemningsfulle konserter i romjula i Hov, og alltid på tredjedag.

Fordi det er plassmangel på scena på grunn av smittevernhensyn, har vi i år ikke med oss gjester. Vi ønsker derimot å vise fram talenter fra egne rekker, og dere vil få høre både gitar, piano og sang i tillegg til toner fra et koronatilpasset Hov Musikkorps.

Vi er altså noen færre musikere enn vi vanligvis er, men vi bestreber oss jo på å låte så bra som mulig. Korpset opplever å ha fått et fint musikalsk løft utover i dette året, ikke minst på grunn av arbeidet med framføringa av Queen-konserten i Søndre Land-hallen i oktober. Publikum lot seg begeistre over det som ble framført der, og vi forsøker å fortsette i godt spor på denne 3.dagskonserten.

Du som kommer skal få høre mye god musikk, og det aller meste har selvfølgelig med jula å gjøre. Vi spiller norske, vakre sanger som Nordisk Natt (av Sigmund Groven), Stjernesludd (Aslak Dørum) og Nordnorsk julesalme (Trygve Hoff). I kontrast framfører vi også «TVs Juleafton»; et ellevilt potpourri med musikk som strekker seg fra Disney-filmer til Franz Schubert! Alt arrangert av svenske Per-Olof Ukkonen.

Og det følger flere stemningsfulle melodier: den vare «Mary did you know» (Buddy Green) og den festlige vinterstemningen «Sleigh Ride» (Leroy Anderson). Et fransk innslag har vi også med i konserten: «Bring him home» fra Les Misérables (Claude-Michel Schönberg). Her er Tor Erik Øyhus solist på klarinett.

Vi har, tradisjonen tro, tatt med en fengende marsj; den svenske «Under Blå-Gul Fana» (Viktor Vidqvist). Tradisjonen tro spiller vi også «White Christmas» (Irving Berlin) i et arrangement av Hov Musikkorps sin mangeårige dirigent, Arnold Fodnesdøl.

Vi nevnte talenter fra egne rekker: Ellen Sørum, sang, og Jenni Askvig, piano, framfører «Når himmelen faller ned» (Anne Grete Preus) og «Selmas sang» (Eva Weel Skram). Heidi Bergestuen spiller gitar og synger «Et lys imot mørketida (Trygve Hoff) og «Falle til ro» (Eva Weel Skram)

Det er begrenset med plasser til publikum i salen på grunn av smittevernhensyn, og det vil derfor kun bli forhåndssalg av billetter. Billetter kan bestilles av Kai Solum på mobilnummer. 959 75 019.

Det vil ta litt tid med registrering og plassering på konsertdagen, så vær ute i god tid før konsertstart!

Billettpris voksen: 150 kr Barn gratis

Vår dirigent på konserten er David Morton, han er stor inspirator og læremester. Han startet som vår dirigent i høst og vil lede konserten på beste vis.

Du er velkommen til julestemning og fine musikalske opplevelser i Søndre Land rådhus 3. dag!

Kommentarer til denne saken