To fornøyde uteliggere

KOM SEG UT LELL: Mellom barnebursdager og annet opplegg, fikk Eiril (8) og Annar (11) seg en natt ute i det fri.

KOM SEG UT LELL: Mellom barnebursdager og annet opplegg, fikk Eiril (8) og Annar (11) seg en natt ute i det fri. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Månedsvinner «Mitt friluftsliv» Gjennom hele 2015 utfordrer OA leserne til å fortelle om sine friluftsgleder. Det vanker fine premier. Hege Solerøds bidrag til leserutfordingen «Mitt Friluftsliv» ble trekt ut som vinner i mars. Bli med på tur:

«Hva gjør du når helga delvis blir oppspist av barnebursdager og andre aktiviteter, gubben er opptatt på annet hold, det er meldt knall vær og du bare har lyst til å være mest mulig ute? Du inviterer ungene på overnattingstur i naturen.
Forslaget ble mottatt med stor entusiasme av eldstemann som er speider og skal samle utenetter til uteliggermerket. Den yngste vekslet mellom engasjert forventning og skepsis til det ukjente.

«Vri åtter» i soveposen

Lørdag ettermiddag er vi ferdig pakket og tar skiene fatt fra Rørmyra. På Mæhlumsetra kan vi fylle vannflaskene med kaldt vann og gå på do om nødvendig. DNT-nøkkelen ligger i sekken som reserve.
På Eikvelta slår vi leir. Vi må finne ved og tenne bål til kvelden. Rundt bålet spiser vi pizzasnurrer og griller Mashmallows til dessert.
Når sola blir borte blir det fort et ønske om å få på seg ull fra topp til tå og krype ned i sovepose og Jervenduk. I lyset fra stjernene og en hodelykt spiller vi vri åtter og spiser lørdagsgodt. (Ikke si det til noen, men vi pusset ikke tenner en gang...).
Når sant skal sies, er liggeunderlag kraftig oppskrytt som seng for folk over 20år, men det å sove med stjerner i sikte og våkne med naturen og sola er upåklagelig. Da den første skiløperen passerte kl. 07:15, var vi alt våkne og hadde bålet i gang.

En liten tindebestigning

Til frokost var det greit å kunne tine halvfrosne brødskiver. Vi tar oss god tid med frokosten og snakker med mange morgenfugler med to bein og ski, før vi pakker sammen og suser mot Mæhlumsætra i nykjørte trikkeskinner som løypemaskinen var innom oss og leverte i natt.
På skarpt føre etter en kald natt, er det en nytelse å stake innover. Ved Mælumssetra setter vi igjen mye av bagasjen og tar med sekk bare til dagens tur.


Det er strålende vær, skare og egentlig kan vi gå overalt, men vi følger løypa til Bleketjern der noen har vært så greie å bygge en ny gapahuk. Der setter vi igjen sekken og vender sørover for å bestige «tinden» Skriverhaugen (662 m.o.h) Det ble en strabasiøs ferd på langrennsski oppover i granskogen, men desto mer gøy å ake ned igjen.

Som seg hør og bør..

Ved gapahuken ble finger spikket til blods, som seg hør og bør, og pølser fortært til lunsj. Sola varmet og det var bare klokka som fortalte mor at det var på tide å snu nesa hjemover etter å a fylt lageret med sol, uteliv og gode minner.
Så heldige vi er som har alt dette – helt gratis!»

Forrige månedsvinner fortalte om en fantastisk tur med kamera og truger opp på Lauvhøgda i Vestre Toten

Artikkeltags