«Dette er balsam for kropp og sjel»

FÅR DET FØRSTE GAVEKORTET: Line Nygård fra Reinsvoll tok dette flotte selvportrettet på Lauvhøgda. For sin fortelling får hun gavekort. Har du et favorittsted?, send oss tekst og bilde fra ditt friluftliv og vinn opptil fire tusen kroner.

FÅR DET FØRSTE GAVEKORTET: Line Nygård fra Reinsvoll tok dette flotte selvportrettet på Lauvhøgda. For sin fortelling får hun gavekort. Har du et favorittsted?, send oss tekst og bilde fra ditt friluftliv og vinn opptil fire tusen kroner.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Line Nygård har lagt sin elsk på Lauvhøgda i Vestre Toten. Turbeskrivelsen gir gavekort i posten.

Oppland Arbeiderblad har utfordret leserne til å skrive om sine turer i friluft. Månedsvinner for februar ble Line Nygård fra Reinsvoll. Dermed vanker et gavekort på kroner 500.

Med kamera og penn tar hun oss med på en herlig vintertur i hjemkommunen. Bare bli med:

Til til topps på truger

«Det er lite som kan måle seg med å våkne opp en søndag til knallblå himmel, strålende sol og tjue minusgrader. Jeg pakker sekken med kaffe, mat og fotoutstyr. Finner fram trugene og rusler blid og fornøyd oppover mot Vestre Totens høgeste punkt, Lauvhøgda, 722 meter over havet. Et fantastisk flott vintervær med snødekte busker og snøen som glitrer mot meg. Det blir mange stopp og fotoapparatet får kjørt seg.

Dette er balsam for kropp og sjel. Det er så fint med truger, en kan ferdes akkurat hvor en vil og oppdager stadig nye steder sjøl om en har «tråkke» på Åsen i mange år.

Orrfugl

Så herlig å gå innover myra mens orrfugler flyr av sted. Det får meg til å glede meg til vårens vakre eventyr som venter. Har et par myrer i nærheten som jeg vet det foregår leik. Har også fått tips om hvor tiuren spiller, så det blir nok noen netter ute i guds frie utpå seinvinteren.

Tar meg en rast nedenfor Lauvhøgda-tårnet. Her får du en vanvittig utsikt utover, i klarvær kan en skimte både Jotunheimen og Hemsedalsfjella. Ei nysgjerrig snømus kikker på meg mens jeg sitter og slapper av. Føler meg så privilegert som har muligheten til å oppleve dette. Det gir meg utrolig mye. Håper jeg er heldig og har muligheten til disse flotte turene i mange år framover»

Line Nygård finner det på sin plass å avslutte turberetningen med utdrag av et dikt, Til ein nanmlaus av Tor Jonsson (1916-1951):

«Kven skal eg takke for det eg fekk sjå sola gå under og berga bli blå? Kven skal eg takke for all denne æra i dette å gå her å vera og vera.»

Fortell oss om dine turer, og vinn gavekort på opptil 4000 kroner.

Les mer om friluftsliv på www.oa.no/friluftsliv

Artikkeltags