– Bli med på bursdagsfest for kongen og dronningen

INVITERER TIL FEST: Espen Johansen, Arne Moen, Bjørg Aarvold, Unni Heimdal og Aagot Stoltz Meyer har planlagt de 40 minuttene vi får med kongen i detalj. De vil at du skal komme.

INVITERER TIL FEST: Espen Johansen, Arne Moen, Bjørg Aarvold, Unni Heimdal og Aagot Stoltz Meyer har planlagt de 40 minuttene vi får med kongen i detalj. De vil at du skal komme.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir brus og boller, korpsmusikk, Grieg og folkefest. En heidundrende bursdagsfest.

DEL

Om du er rojalist eller republikaner innerst i hjerterota. Alle er velkommen til å feire vår konge og dronning i de 40 minuttene de er innom Gjøvik søndag.

– Det blir en heidundrende bursdagsfest, sier Aagot Stoltz Meyer, kulturskolerektoren som er med i arrangementskomiteen for kongeparets visitt på Gjøvik.

– Vi har planlagt alt nøye, fra minutt til minutt. Vi må levere fra oss en nøyaktig tidsplan, sier prosjektleder Unni Heimdal.

Medjubilanter

Gruppa som er satt ned for å fylle de 40 minuttene med innhold håper så mange som mulig kommer og deltar i festen. Noen ytterst få er spesielt inviterte også. Dette er jo en feiring av de to hovedpersonenes fødselsdager og arrangørene er i gang med å spore opp folk her i distriktet som er født i 1937, slik at de kan få en egen invitasjon og bli satt litt ekstra pris på – sammen med kongeparet.

– Det som er født i 1937 og vil være med må melde seg til oss raskest mulig, sier arrangørene.

Kommer med Skibladner

Hele festen blir holdt nede på Skibladnerbrygga. Der ankommer kongeparet med Skibladner presis 16.20. Og deretter er altså alt planlagt nøye i et stramt tidsskjema. Jubilantene kommer da fra Kapp.

– Ja, så det er best at de på Kapp klarer å holde sitt tidsskjema, sier Heimdal og ler litt alvorlig.

Kongeparet hilses velkommen med flere korps og drilltropp. Fra en scene skal det spilles musikk av Grieg fra Gjøvik sinfonietta og både barnekoret og ungdomskoret til Gjøvik kulturskole skal synge gamle folketoner fra Vardal.

– Det er stas å vise fram musikk vi har å by på lokalt, sier Meyer.

Underholdningen og arrangementer ellers er et spleiselag mellom Fylkesmannen, Gjøvik kommune og Eidsiva.

Artikkeltags