Aftenposten: Kommuner kan bli slått sammen med tvang

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sammen med de lokale ordførerne Lars Magnussen (Ap, bakerst), Kjell B. Hansen (Ap) og Per R. Berger (H).

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sammen med de lokale ordførerne Lars Magnussen (Ap, bakerst), Kjell B. Hansen (Ap) og Per R. Berger (H).

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ringerike, Hole og Jevnaker er ikke blant de mellom 15 og 20 kommunene som vil bli tvangssammenslått, erfarer Aftenposten.

DEL

Det er i en omfattende sak publisert onsdag kveld at Aftenposten mener å vite hvordan det foreløpig siste kapittelet i sagaen om kommunereformen ender.

Blant de berørte kommunene er Gran og Lunner, men altså ikke våre tre kommuner Ringerike, Hole og Jevnaker. I både Gran og Lunner har folket avvist sammenslåing i folkeavstemning.

70 færre kommuner

Utfallet av det storslåtte prosjektet blir ifølge Aftenposten at antall kommuner reduseres fra 428 til rundt 360.

LES OGSÅ: – Kommunereformen blir en fiasko

To nei og ett ja

I en folkeavstemning i mai sa Jevnaker-innbyggerne et rungende nei til sammenslåing. Hole-innbyggerne ga uttrykk for det samme i en innbyggerundersøkelse, mens de få som brydde seg om å stemme i Ringerike var mer positive.

LES OGSÅ: Ordførerne vil ikke ha noen ny debatt om sammenslåing

Anbefalt ekteskap

Fylkesmann Helen Bjørnøy i Buskerud har anbefalt en sammenslåing av de tre kommunene, og har åpnet for bruk av tvang – slik blant andre Christopher A. Wand (H) spådde i forkant.

LES LEDER: Og nå snakkes det om tvang

Dersom Aftenpostens kilder i Høyre, Frp, Venstre og KrF er til å lite på, skjer altså ikke det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken