- Ringsaker bør se mot Gjøvik og Raufoss

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Ringsaker har mer lik kultur som Gjøvik og Raufoss enn Hamar, sa Roar Wien (H) fra Ringsaker Høyre på et møte om kommunesammenslåing i kommunen rett over Mjøsbrua.

DEL

Også på andre siden av Mjøsa er debatten om kommunesammenslåing i gang. Framgangsrike Ringsaker kommune er attraktiv for flere partnere, men har ingen hast med å vokse sammen med noen andre. En fersk meningsmåling viser at over 70 prosent av de spurte i Ringsaker er positive til å fortsette som i dag.

Men folkemøter om temaet er i gang. På et møte mandag snakket Roar Wien, fra Ringsaker Høyre, om at det ville være en svekkelse å slå Ringsaker sammen med Hamar.

- På på grunn av ulikhetene mellom kommunene. Hamar har en nytelseskultur i motsetning til Ringsaker sin kultur for å skape arbeidsplasser. Derfor bør Ringsaker heller se mot Gjøvik og Raufoss, som har mer lik kultur, uttalte Wien ifølge Ringsaker Blad.

Fylkespolitiker Christian Haugen (Sv) syntes på sin side det var feil å så splid mellom Hamar og Ringsaker.

Odd Myhren fra Moelv tok til orde for at andre kommuner er ute etter å suge godene ut av Ringsaker ved en sammenslåing:

- Ringsaker er stor nok til å drive med kommunale tjenester, klarer seg seg bedre enn andre kommuner, og bør derfor uten problemer fortsette å drive alene.

Alternativet om at Ringsaker kommune blir delt i en eventuell framtidig reformprosess ble også deattert under folkemøtet. Her var det en viss frykt å spore for utsiktene til at sørlige deler ble slått sammen med Hamar, mens nordre Ringsaker kunne bli en del av Lillehammer, skriver Ringsaker Blad.

Artikkeltags