Gå til sidens hovedinnhold

Kommuner søker hjelpende hender

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere kommuner gjør som Sykehuset Innlandet og etterspør folk med helsefaglig utdanning om å melde seg.

I et Facebook-innlegg oppforder Torvild Sveen, ordfører i Gjøvik kommune, alle helsefagarbeidere, helsesekretærer, sykepleiere, leger, og vernepleiere som ikke er i arbeid om å melde seg.

Han sier at kommunen må være føre-var, for vi vet enda ikke hvor alvorlig korona-pandemien kommer til å bli.

– Vi må være forberedte på et stort sykefravær blant våre ansatte. Det er det vi ønsker å sikre oss for, sier Pernille Egedius, tjenesteleder for helse og omsorg i Gjøvik kommune.

Ordføreren sier at vi er midt oppe i en ekstraordinær situasjon, og at kommunen trenger mange hjelpende hender fremover, slik at de kan opprettholde sine tjenester for innbyggerne.

– Vi har mange ulike stillinger som må besette i den kommunale tjenesten, så det er viktig å få på plass vikarer.Vi må ha flere folk å spille på, sier han.

Også studenter ønskes

Det søkes etter folk som har relevant utdanning men kanskje jobber innenfor et annet fagfelt for øyeblikket. Det søkes også etter dem som er underveis i en helsefaglig utdanning, blant annet studenter ved NTNU.

Pernille Egedius sier at kommunen har jobbet med et kontaktskjema for alle som vil melde seg. Skjemaet ligger ute på kommunens nettsider. De som melder seg, vil bli kontaktet ved behov.

– Vi vet enda ikke om behovet kommer til å være der, sier Egedius til OA tirsdag kveld.

Kaster seg rundt

Ordføreren sier at det er viktig for kommunen å ha en rekrutteringsbase å plukke fra, i tilfelle de ansatte innen helse blir smittet eller satt i karantene. Han vil rose de som arbeider i helsetjenesten i denne særskilte perioden og for at de driver Korona-telefonen og test-teltet på Øverby:

– Vi har opplevd i Gjøvik kommune at ansatte den siste tida virkelig har kasta seg ut og sørget for at vi har fått et tilbud oppe å gå på svært stutt tid, sier Torvild Sveen.

Han avslutter med å si at dette er en stor dugnad for Gjøvik, og han synes det er imponerende å se innsatsen fra alle hold.

Også Østre Toten kommune, Etnedal kommune, Vang kommune, Vestre Slidre kommune og Lunner kommune søker etter folk med helsefaglig utdanning som ikke er i jobb, slik at de også kan bidra.

Kommentarer til denne saken