Gå til sidens hovedinnhold

Kommunereformen

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valget vedr. kommunereformen nærmer seg med stormskritt. Vel kjent er det vel for OAs lesere at jeg i årrekker har «ivret» for en sammenslåing av kommuner.

Oftest har jeg endt opp med å – når tiden ble moden, radere ut kommunegrensen mellom Nordre og Søndre Land, og at vi igjen kan stå fram som EN kommune.

Jeg kan samtidig skjønne at ikke alle er så klar på dette, som jeg. Men nå kommer jeg med min siste tilrådning: Stem for Land kommune!

Det har blitt tilført Randsfjorden milliarder av kubikkmeter med vann siden siste grenseregulering av Kommune-Norge.

Mere enn 50 år har svunnet hen og endringene har vært formidable. Ikke som den gang – hvor det fortsatt var noen med hest og kjerre som ankom kommunehusene og at vi den gang ikke ante noe om nåtidens elektroniske/ datarelaterte kommunikasjonsmidler.

Avstander eksisterer knapt i vår tid, i alle fall ikke avstander relatert til tiden for vel femti år siden.

Min vurdering – min tilrådning, er klar: Vi har faktisk ALT å vinne og ingenting å tape på å slå oss sammen. Griper vi ikke sjansen nå, så blir vi i nær framtid tvunget inn i langt større enheter og hvor jeg mener at tiden ennå ikke er moden.

De styrende, nåtidens politikere – er alt nå nær på å tenke regioner. Noe som er altfor tidlig.

Til alle dere mine unge sambygdinger – så vel i Nordre som i Søndre Land: Gå til valgurnene og stem for sammenslåing, gå inn for Land kommune! Det er dere unge dette gjelder – først og fremst.

Håper på et klart flertall for sammenslåing av våre to Land kommuner. Vi eldre skal selvsagt støtte opp, men for oss er det langt mindre viktig enn for dere unge. Stem for LAND!

Kommentarer til denne saken