Gå til sidens hovedinnhold

Kommunal eldreomsorg

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen skal komme her å fortelle meg at min bestefar vil få bedre eldreomsorg om høyresiden vinner valget i Gjøvik. Ingen skal fortelle meg at han vil få en bedre hverdag dersom han eller vi som pårørende skal velge hvilken tjenester han skal ha og hvem som skal yte disse.

Da jeg stod i dusjen i dag tidlig, hørte jeg Erna Solberg rose Høyres politikk om «kvalitet og valgfrihet til alle». Høyre går til valg på at de ønsker å åpne for fritt brukervalg. De ønsker at min bestefar på 90 år som har begynt å «surre» litt på sine eldre dager, skal få med seg en brosjyre hjem og fra den skal han velge ut hvem som skal yte den hjelpen han nå er har blitt helt avhengig av.

Min bestefar jobbet i alle sine yrkesaktive år ved Mustad fabrikker, han har betalt sin skatt med glede fordi han viste tiden ville komme da han skulle «høste fruktene» av det han hadde innbetalt til kommunen sin. Og det har han fått! Både han og vi som pårørende er fornøyde med all hjelp han har fått ved Nordbyen omsorgssenter og på Gjøvik sykehus.
Det jeg vil frem til med mitt innlegg er at alt dette brått kan endres dersom høyresiden kommer til makta i Gjøvik. Dette er partier som lovpriser de private aktørene, det virker rett og slett som om de har glemt de kommunalt ansatte i sine partiprogram for dette kommunestyrevalget.

Jeg stiller meg undrende til at høyresidens politikere synes det er helt greit at de som skal jobbe på disse private institusjonene skal tjene mindre og ha dårligere pensjonsvilkår enn andre som jobber i kommunen, for det er faktisk virkeligheten. Høyresiden går hard ut og glorifiserer velferdsprofitører innenfor det private, som om de skulle være gudesendt. Ingen skal komme her og si at disse som driver private sykehjem har startet opp for de synes så synd på de eldre, nei dette er kun for å tjene penger. De er så opptatt av å tjene penger at det ikke spiller noen rolle at de ansatte tjener mindre og har dårligere arbeidsvilkår enn de andre i kommunen. Hvor blir det da av fellesskapsfølelsen?

Jeg synes ikke det er greit at innbyggernes hardt opptjente skattepenger skal gå til investeringsselskaper som driver disse private institusjonene og tar ut store utbytter. Jeg mener at det innbyggerne må betale for sykehjemsplasser skal gå tilbake til fellesskapet i kommunen, slik at vi kan videreutvikle gode kommunale løsninger for alle innbyggere. Vi skal ikke ha et A- og et B-lag blant innbyggerne i Gjøvik kommune, her skal alle være like mye verdt. Det er ikke den enkeltes lommebok som skal bestemme hva slags hjelp hver enkelt skal ha!

Samfunnet bygger vi i fellesskap, ikke hver for oss. Derfor stemmer jeg Arbeiderpartiet.

Kommentarer til denne saken