Gå til sidens hovedinnhold

Kom og hent: OA gir bort komplette avisårganger

I forbindelse med at Oppland Arbeiderblad skal flytte til Øvre Torvgate i juni, vil bedriften gi bort mange komplette avisårganger.

– Vi skal selvsagt ta med oss et komplett sett selv, men vi har mange ekstra årganger som vi ikke får plass til, sier ansvarlig redaktør Erik Sønstelie.

Helt siden Oppland Arbeiderblad så dagens lys i 1924, har papiravisene blitt samlet i innbundne årganger. Det ble laget mange sett, slik at lokalkontorene også kunne ha avishistorien på lager. Det fortsatte fram til 2003, da avisa ble digitalisert.

Per i dag står disse stuet sammen i lange rekker i kjelleren av avishuset på Rambekk i Gjøvik.

Enormt fascinerende

– Jeg håper og tror at det kan være samlere, samfunnsinteresserte og Vestoppland-entusiaster som kan ha interesse av disse årgangene. Nå har folk mulighet til å skaffe seg Vestopplands historie fra de harde 30-årene, krigsårene, gjenreisningsårene og inn i oljealderen og vår tid, sier Sønstelie.

Han ber interesserte ta kontakt med Kristin Evenrud i administrasjonen så snart som mulig. Hun står nemlig for logistikken rundt flyttingen til mediehuset.

– Det er enormt fascinerende å bla seg gjennom historien og lese om oppgangstider, nedgangstider, jubel og sorg. Man vår virkelig et innblikk i Vestopplands historie, fra ulike perspektiver. Hvis man først setter seg ned med årgangene, så flyr tiden fort, sier Sønstelie av egen erfaring.

Les også

OA flytter: – Nå kommer vi hjem til sentrum

Svær opprydningsprosess

Oppland Arbeiderblad er midt oppi en svær opprydningsprosess.

– Vi har allerede fylt opp mange konteinere med ting som må kastes. Men vi har fortsatt mange møbler, garderobeskap og andre ting som lag og foreninger kanskje er interessert i. Det er bare å ta kontakt, sier Sønstelie.

Blant det som OA ønsker å gi videre til de som måtte trenge, er garderobeskap som tidligere ble brukt av de mange ansatte i avisen og i trykkeriet. Skapene er brukt i mange år, men har fortsatt mange gode år igjen - skal vi tro OA-lederne.

Kommentarer til denne saken