Gå til sidens hovedinnhold

Kom i julestemning med «Allsangkoret» og hjelp våre fattige venner i Sør-Amerika

Innsendt

Pascal Norge Innlandet arrangerer sammen med Gjøvik kunst- og kulturskoles tilrettelagte aktører, egen julekonsert for gruppene i Innlandet. -Dette har pågått noen år nå på begge sider av Mjøsa, og har vært vellykket – nå skjer det altså igjen. Denne gangen i Gjøvik kirke 1. desember, opplyser Ola Narten Svendsen ved kulturskolen.

Med på konserten er Gjøvik-gruppene Latino Rockers, Los Ænsjless og Allsangkoret. Sistnevnte kor er Gjøviks nye tilskudd på korfronten.

– Dette er koret for deg som har eller har hatt psykiske helseutfordringer, forteller Narten Svendsen. Et sangtilbud til deg som liker å synge, men som kanskje ikke tror du kan.

– Her er alle velkommen, sier korets ledere Ingvild Nagell-Dahl og Katerine Espinal.

Ola Mo er også sentral i koret.

I tillegg kommer gjester fra andre siden av Mjøsa; gruppen Musikalis og Bjørn Kløvning fra Hamar, som nylig feiret 30 års jubileum. Det blir også artistbesøk fra vårt naboland med svenske Oskar Lindblad fra Vellinge kulturskole. Han vil synge «White Christmas» og «Rocking Around the Christmas three», sammen med pianisten Katerine Espinal ved kulturskolen i Gjøvik. Ingunn Molstad og Anders Byfuglien medvirker også på julekonserten.

Leder av Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, synes det er viktig med kulturskoler som inkluderer alle, og er stolt av at Gjøvik sammen med Hamar og Stange kulturskoler er gode eksempler på det.

Konserten er gratis, og ledes av Jacken Nyhus.

–Vil du hjelpe våre fattige venner i Karibia og Sør-Amerika, kan du gi noen kroner ved utgangen. Dette er vårt mangeårlige vennskapsprosjekt med land i sør, avslutter Ola Narten Svendsen, som legger til at dette er første i rekken av julekonserter nå i desember, som arrangeres av kulturskolen i Gjøvik - ekte og ærlige julekonserter som det bare er å glede seg til.

Kommentarer til denne saken