– De er en av landets viktigste arenaer for å skape fotballglede blant barn og unge i Norge. I 26 år har 1,5 millioner barn og unge deltatt på Tine Fotballskole. De bidrar med 1,3 milliarder kroner i inntekt til lokale klubbkasser. Disse midlene er avgjørende for å holde aktivitet i gang i lokalsamfunn og idrettstilbud til landets barn og unge, og er et uvurderlig aktivitetstilbud som betyr mye for norsk fotball, sier Lise Klaveness.

Levende lokalsamfunn

Denne sommeren skal 5 239 barn delta på fotballskoler i Indre Østlandfotballkrets. Totalt er det 70 000 barn og unge i hele Norge som deltar på sommerens fotballskoler – på 447 steder over hele landet.

– Idrettstilbud i små og store klubber bidrar til levende lokalsamfunn landet over, på akkurat samme måte som Tine-bøndene tjener samme oppdrag ved å produsere melk fra nord til sør. Inntektene fra Tine Fotballskole bidrar til ekte idrettsglede, bedre aktivitetstilbud og tilrettelegger for sunt kosthold hos barna våre – uansett hvor i landet de bor. Her gjør vi en forskjell for både små og store – det gjør meg utrolig stolt, sier konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland.

– En laginnsats fra lokalmiljøet

Bak arrangementene står det mange frivillige, trenere og foreldre som legger ned en stor innsats.

– Tine Fotballskole er virkelig ekte laginnsats fra lokalmiljøet. I samarbeid med Tine og NFF er det mange frivillige som står på for å gjennomføre årets fotballeventyr rundt om i landet, og de må jeg få takke, sier Klaveness og fortsetter:

– Uten innsatsen fra dere frivillige ville det ikke vært mulig å arrangere 447 fotballeventyr. På vegne av norsk fotball: Takk! Dere gjør en viktig innsats for sunne og gode vaner hos barn og unge i Norge, avslutter Klaveness.

Vi i Kolbu KK Fotball er en viktig bidragsyter til Tine fotballskole. Vi har arrangert skolen hvert eneste år siden vi ble med. Dette er blitt til 23 år på rad.

I år var vi i alt 116 deltagere og 23 instruktører. Nytt av året var Tine Proffotballskole der vi hadde i alt 26 deltagere. Dette ble meget godt mottatt. Alle koste seg i disse flotte sommerdagene på KK Plassen.

Vi vil takke alle sammen for deltagelse og gjennomføring.

God sommer