Politiet: – Digitale spor er én av mange kilder i etterforskningen

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad sammen med lensmann Jon Gaarden og etterforskningsleder Svein Morten Laingen under en pressekonferans ved politistasjonen på Vinstra forrige uke.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad sammen med lensmann Jon Gaarden og etterforskningsleder Svein Morten Laingen under en pressekonferans ved politistasjonen på Vinstra forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet undersøker digitale spor i etterforskningen av drapet på Vinstra.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) VINSTRA: Politiet har blant annet beslaglagt den drapssiktede 16-åringens datautstyr. Hva slags funn politiet har gjort, vil de ikke kommentere nærmere foreløpig.

– Vi kan ikke gå inn på å kommentere konkrete deler av etterforskningen. Heller ikke om de digitale undersøkelsene, sier påtaleansvarlig Stine Rigmor Grimstad til GD.

Hun sier politiet sitter på en enorm mengde informasjon i saken, og at digitale spor er én av mange kilder.

Dette er kjent informasjon:

Politiet vet hvem som var på stedet da en 16 år gammel jente ble drept i et boligfelt i Sorperoa på Vinstra onsdag forrige uke, og mener å ha kontroll over hendelsesforløpet.

Det er avhørt et stort antall vitner, deriblant en voksen person som ble skadet i forbindelse med hendelsen, som ble meldt til politiet klokka 15.56.

Den siktede 16-åringen ble pågrepet kort tid etter. Gutten ble selv skadet i armen, og fikk etter pågripelsen behandling på sykehus for dette.

Det antatte gjerningsvåpenet er beslaglagt.

Den siktede 16-åringen og den døde jenta gikk i samme klasse på ungdomsskolen på Vinstra. Begge begynte på Vinstra videregående skole i høst. Her gikk de i ulike klasser. Politiet har så langt ikke avdekket at de to hadde en relasjon ut over dette.

Politiet har gjort beslag i saken. Blant annet er 16-åringens datautstyr beslaglagt. Politiet har bekreftet at de rutinemessig arbeider med å undersøke digitale spor.

Hadde kanal på Youtube

GD er kjent med at den siktede 16-åringen hadde en kanal på Youtube. Her er det i løpet av de siste månedene lagt ut videoer fra to filmer. Det er snakk om klipp fra spillefilmen "American Psycho" og fra en dokumentar om en skoleskyting i USA. Videoene besto av filmklipp og musikk. Det var også lagt ut klipp fra et videospill.

Youtubekanalen er nå stengt og innholdet fjernet.

Det er ikke kjent hvor stor vekt politiet legger på innholdet i Youtube-kanalen i etterforskningen.

– Det blir feil å vekte hvor stor betydning ulike deler av de opplysningene vi sitter på har. Digitale spor er en del av helhetsbildet vi undersøker, sier politiadvokat Grimstad.

Den siktede 16-åringen ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud. Han er siktet for drap på jenta og grov kroppsskade mot personen som forsøkte å hjelpe.

Den drepte 16-åringen og gutten som nå er siktet var begge elever ved Vinstra ungdomsskole i tre år.

Den drepte 16-åringen og gutten som nå er siktet var begge elever ved Vinstra ungdomsskole i tre år. Foto:

Både jenta og gutten begynte på Vinstra vidaregående skule i høst. Her gikk de i ulike klasser.

Både jenta og gutten begynte på Vinstra vidaregående skule i høst. Her gikk de i ulike klasser. Foto:

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags