Samler spillere fra hele Innlandet på Vardal

NF Academy trenere sammen med spillere.

NF Academy trenere sammen med spillere. Foto:

Av

NF Academy Innlandet arrangerer NF Weekend Training helgen 15. og 16. juni på Vardal idrettspark.

DEL

InnsendtNF Academy er en organisasjon som har spesialisert seg på å arrangere treningssamlinger rundt om i Norge, Sverige og Danmark. Sommeren 2019 besøker vi over 15 byer i Skandinavia for å gi kvalitetstrening, bidra til utviklingen av lokale spillere og kartlegge talenter vi kan gi internasjonale muligheter.

Målgruppen er lærelystene spillere i alderen 9 til 16 år med egne treningsgrupper for hvert alderssegment. Koordinator for opplegget på Vardal er Rune Bjørnødegård.

– Jeg kom i kontakt med NF Academy i vår og ble imponert over de skisserte. Vi skal ha vår første samling nå i Juni, Det jobbes under prinsippet «to teach the game by playing it». Øvelsene er derfor utviklet for å gjenskape intensiteten og kompleksiteten spillere opplever i ulike kampsituasjoner. Øktene gjennomføres med høy intensitet, mange ballinvolveringer og med fokus på å ta riktige valg og gi spillerne en bedre forståelse av spillet.

Møteplass for hele Innlandet

Rune Bjørnødegård er imponert over opplegget som spillerutviklingsteamet har presentert for sommeren og høsten.

– NF Academy har utrolig gode instruktører. Samtlige er fra Portugal og de har erfaring fra utviklingsarbeid i klubber som Sporting Lisboa, Benfica, Porto og andre storklubber. Det som har imponert meg mest er hvor flinke de er til å følge opp enkeltspillere til enhver tid. Våre økter blir gjennomført med høy intensitet og vi inviterer motiverte spillere i alderen 9–12 og 1316 år til å melde seg på der utvikling og læring står i fokus.

Geografisk spredning:

14 dager før samlingen er det allerede fullt i årsklassen 09/10, i de andre årsklassene er det fortsatt noen ledige plasser igjen. Vi ønsker ikke å ha for store grupper, det er viktig at spillerne får god oppfølging og veiledning.

I tillegg til de portugisiske trenerne skal det være med minst en norsk hjelpetrener på hvert årskull. Dette for å gi lokale trenere inspirasjon og innblikk i øvelser de kan bruke på egne lag, men også fungere for tolk for spillerne.

Bjørnødegård forteller at det fortsatt er noen ledige plasser for norske hjelpetrenere som ønsker å utvikle seg. Det er påmeldt spillere fra Gudbrandsdalen, Hamar, Minnesund, Valdres og selvfølgelig Gjøvik regionen til samlingen nå i juni.

Påmelding skjer via NF Academy sine hjemmesider. Siden interessen har vært så stor er vi allerede i gang med planlegging av en 3 dagers samling på Gjøvik i august, samt samlinger på Hamar, Lillehammer og Valdres til høsten/vinteren.

Muligheter internasjonalt

For spillere som er interessert i å delta på internasjonale program i ferieperioder har NF Academy mange spennende muligheter. Til sommeren søker vi Skandinaviske spillere til å bli med på våre turneringslag NF Selection som deltar i turneringer i Barcelona og Nordic Invitational Cup i Danmark.

I høstferien kan spillere bli med på NF Holiday Camp i Barcelona eller NF Elite Training Camp Lisboa som gjennomføres i samarbeid med Sporting CP.

Ricardo Damas er en av trenerne som kommer til Gjøvik. Damas har bakgrunn som trener for yngre akademilag og som speider i portugisiske toppklubber. Damas har jobbet for klubber som SL Benfica, AD Oeiras, Braga, Manchester United & Sporting Lisboa

Under IberCup i Cascais 2018 ledet han 2006-laget til NF Academy. Som hovedtrener i NF Academy selections sitt program er han klar på at dette handler om å utvikle unge spillere.

– Vårt hovedmål er å utvikle dem individuelt, forbedre spilleforståelsen, men samtidig identifisere svakhetene de må jobbe med for å bli bedre spillere, sier Damas.

Med andre ord, alt ligger til rette for en fantastisk fotballhelg på Vardal.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags