Gå til sidens hovedinnhold

Klokkereint intimt

Artikkelen er over 1 år gammel

Ofte har man det litt travelt i studio når låter skal spilles inn. Mye skal på plass og en del skal prøves underveis, mens kronene ruller. Ikke hos Sven Andréen i Klokkereint studio i Vardal. Der tenker man annerledes og først og fremst på artisten.

Innsendt

Dermed kommer det også tanker og ideer som går utover vanlig studiodrift, slik som en stemningsfull høstkveld med 20 personer tilstede, for en helt spesiell intimkonsert, med hvert sitt headset.

Halvor Berg kjenner mange fra band som Opel og Porterville, men nå er det som soloartist han har jobbet de siste par årene, da kun som Halvor.

Denne kvelden var hans. Det var det ingen tvil om, selv om Sven Andréen var like spent, siden dette var premieren på den nye og meget intime utgaven av Klokkereint-sessions. Andréen sørger dessuten for litt elektronikk og slagverk denne kvelden, mens Sjur Lundstein tar seg av tangenter og elektronikk forøvrig.

Musikerne gir en kort innføring i hvordan det hele er tenkt og at det hele filmes, med tanke på YouTube og andre kanaler som kan ta låtene ut til de store massene. De 20 inviterte føler seg veldig heldige allerede etter første låt, det er helt tydelig. Med hvert vårt headset, blir opplevelsen komplett og en helt annerledes konsert tilflyter oss i de lune og dempede omgivelsene som Klokkereint byr på.

Halvor ønsker å presentere en del av de nye låtene som kommer til å dukke opp på hans debutalbum, sammen med et par vi har hørt tidligere, men nå pakket inn i et mer elektronisk lydbilde der vokalen og gitaren ligger helt fremst. Begge deler har en følelsesladd og kledelig klar klang. Halvor har en veldig fin stemme når han synger lavt og sårt også, ikke bare når det er bredbeint rock. Hans glassklare gitarspill på enkelte låter bidrar også til å gi et veldig organisk og varmt lydbilde, selv om det meste ellers er elektronisk.

Samarbeidet mellom Halvor og Sven Andréen har helt tydelig tilført noe nytt, både til låtene og til Halvor som artist. I den nye singelen «The Diary», som er en av Halvors fineste låter til nå, kommer alt dette godt frem. Godt plassert i en sofa i Klokkereint studio denne lørdagskvelden, gjør energien i rommet og i låtene at det bare føles godt å leve akkurat der, akkurat da. Denne konserten gjorde meg mye mer spent på hva som kommer fra Halvor på soloalbumet som kommer til våren.

Dessuten befester Klokkereint ideen om at et studio kan være noe mer, jeg tar gjerne imot flere invitasjoner til slike nære og gode opplevelser. Der det bare er musikken som gjelder, ikke noe tull og lyd ellers. Du må oppleve det, for å forstå hvor nær og fantastisk opplevelse det kan være.

Kommentarer til denne saken