Gå til sidens hovedinnhold

Klimaproblemer og egeninnsats

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

EU-kommisjonens ferske klimapakke «Fit for 55» har endelig blitt en vekker for mange, noe som «de grønne» har prøvd å fortelle i flere tiår allerede. Det burde ikke være vanskelig å forstå at kloden vår har begrensninger og at vi som lever på denne kula ikke må bruke mer enn overskuddet hvis det skal bli noe igjen til våre etterkommere.

Det er nok å minne om den uhyggelige sløsingen med mat som kastes, vi kan gjerne også ta med at de fleste av oss spiser mer enn det som kroppen trenger, noe som er negativt for helsa vår i tillegg. Vi må bli flinkere til å dele med dem som har lite.

Akkurat nå er marka full av blåbær og multer, det er også noe av vårt ansvar å ta vare på all den maten og næringen som vi kan få gratis med litt egeninnsats. Bærene kan enkelt røres med litt sukker og oppbevares på melkekartonger i fryseren. Der kan de holde i flere år, det er jo ikke hvert år det er bærår som nå.

Det beror på hver og en av oss hvordan klimaet skal bli i framtiden. Det er vi forbrukere som bestemmer. Det er ikke slik som mange mener at det bare er «makta» som rår. Akkurat nå i år, har vi forbrukerne også muligheter til å påvirke «makta» ved å stemme grønt ved stortingsvalget. Der virkelig nødvendig med en forandring.

Kommentarer til denne saken