Klimakrise?

Av
DEL

MeningerByer, fylkeskommuner og kommuner erklærer klimakrise. Greta Thunberg holdt et følelsesladet innlegg i FN med dommedagsprofetier. Lørdagsrevyen 28. september hadde et stort innslag med norske Penelope Lea, som har engasjert seg i klimakampen.

De to sistnevnte er skolebarn. Barn som skulker skolen hylles av politikere. Utdanningsforbundet erklærer klimakrise i Innlandet (OA 23. mai). Ingen av de ovenfor nevnte har opplevd klimakrise, men erklærer at sådan eksisterer. Det eneste holdepunktet de kan ha for sine erklæringer, må være skremselspropaganda fra FNs Klimapanel (IPCC).

I snart 30 år, er det fremmet påstander om krisetilstander rundt om i verden, forårsaket av menneskelige utslipp av CO2. Noen eksempler: Kilimanjaro snøfritt innen 2010, Arktis isfritt innen 2014, Maldivene under vann innen 2018 og så videre. Ingen av spådommene har gått i oppfyllelse. Ifølge deres mandat, skal IPCC ikke drive egen forskning.

Før hadde media, med NRK i spissen, fokus på global oppvarming, nå er det ekstremvær og klimakrise som gjelder. Årsaken er vel at temperaturen på Jorda, praktisk talt, ikke har steget de siste 20 årene. IPCC har innrømmet dette, og kaller det varmepause. (IPCCs rapport AR5 og WG1AR5). IPCC har videre bekreftet at det ikke eksisterer ekstremvær som avviker fra historiske observasjoner. (IPCCs rapport 2012 og hovedrapport 2013).

«Menneskenes CO2-utslipp vil ikke føre til noen forurensning, irreversibel global oppvarming eller klimakrise». (Finansavisen Debatt 17.06. 2015, S. O. Haugen, og Finansavisen Debatt 03.09. 2019, E. H. Devold).

Alle vet at klimaet endrer seg, slik det alltid har gjort. Hvordan kan noen påstå at vi kan stoppe disse endringene ved å redusere våre, knapt målbare, CO2-utslipp? CO2 er en forutsetning for alt liv på jorda, og ingen forurensning. Siden slutten av den lille istid, ca 1850, (da var det svært kaldt), har den globale temperaturen steget med ca 0,89 grader. Kanskje vi nå begynner å nærme oss en slags normaltemperatur igjen?

En av grunnleggerne av Greenpeace, økologen dr. Patric Moore, kaller klimahysteriet Verdens største bløff, en påstand mange er enige i. Nordmenn er skeptiske til teoriene om menneskeskapte klimaendringer. Hvorfor ikke heller erklære miljøkrise, og sette fokus på plast og søppel i havet og i naturen forøvrig? Det ville få massiv støtte i befolkningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags