Gå til sidens hovedinnhold

Klimahysteriet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klimadebatten er nå virkelig kommet på villspor. Når professor Magnus Søderlund, ved Handelshøgskolen i Stockholm i TV 4 hevder at klimaproblemene er så alvorlige at avdøde mennesker bør brukes som menneskemat i stedet for å gravlegges eller kremeres, noe som i begge tilfeller avgir klimagasser, synes jeg grensen for klimahysteriet for lengst er overskredet. Professoren gjentok sitt budskap på matmessen «Gastro Summit» dagen etter. Logikken til professoren må være at kannibalisme skal bidra til å sikre klodens framtid.

En må jo ha lov til spørre om hva som skal til for å bli professor ved Handelshøgskolen i Stockholm?

Skal klimadebatten fortette i samme spor kan en jo lure på om samfunnsdebatten har gått fullstendig av hengslene.

Et annet eksempel på villfarelse må være når en talsmann for Miljøpartiet De Grønne offentlig karakteriserer norske oljearbeidere som landsforrædere og sammenligner disse med «nazister og slavedrivere» En får inntrykk av at SS-bødler i Auschwitz og apartheid fyrster i Sør-Afrika er rene glansbilder i forhold til verstingene, oljearbeiderne på den norske sokkelen.

Har de som kommer med slike meningsløse uttalelser tenkt gjennom hva som har brakt Velstands-Norge dit vi er i dag og har ar de samme personer tenkt gjennom hva det ville bety å skru igjen oljekranene?

Har de som kommer med slike urimelige uttalelser fundert på hvorfor de selv, mange uten å ha gjort et skikkelig dagsverk, kan sitte med god lønn og ha det som plommen i egget. Hva er disse personene villige til å forsake for å redde klimaet?

Et tredje eksempel på hva klimaaktivister kan få seg til å si er:

Når eldre mennesker vet så lite om klimakrisen så burde de ha begrenset stemmerett. Velgernes stemme burde vektes etter alder. Jo eldre en er desto mindre stemmetyngde.

De som gjennom hele sitt liv har vært med på å bygge landet, og som sitter på mange års erfaringer fra hvordan vi hadde det for en del år siden, skal ha mindre stemmevekt enn en yngre person som hele sitt unge liv har sittet på den grønne gren

Det skulle vært interessant å vite hva og hvem som har påvirket en person til offentlig å utbasunere en slik dumhet.

Klimaet i verden har skiftet gjennom all tid. Politikere burde heller konsentrere seg om å bekjempe sult, underernæring og sykdom.

Det store problemet er den vestlige verdens uvettige higen etter et stadig høyere forbruk, mens de fattige land trenger hjelp til å løse de virkelige problemene de står midt oppe i.

Verden står ikke ovenfor noen klimakrise, men en plastkrise. Plast på avveie er en mye større trussel enn at temperaturen svinger en smule med visse mellomrom.

Nå burde skremselspropagandaen om at verden står foran sin undergang avsluttes.

En svensk jente reiser rundt med sitt budskap og skaper redsel og frykt hos mange. Jeg fikk nylig referert fra en av mine sønner at en av hans gutter (12år) hadde stilt spørsmålet om det var noen mening i å leve lenger nå som verden likevel snart skulle gå under på grunn av klimakrisen. Han hadde sett og hørt den gråtende jentungen.

Den unge jenta og hennes bakmenn spiller rått på en innbilt frykt som kan være direkte skadelig for mange. Vi kjenner fra verdenshistorien stygge eksempler hvordan politiske psykoser kan få folk til å gå i takt og godta at samfunnsutviklingen styres i bestemte retninger.

Skal hysteriet rundt klimakrisen være et eksempel på det samme?

Kommentarer til denne saken