Emma (16) kan ikke gå, men lar ikke det stoppe henne fra å nå toppen

Humør på topp: Mor Inger Lise Sveen Rønstad, Katrine Sveen Rønstad (14), trener Kim Andre Dybdahl, Emma Sveen Rønstad (16) og far Bent-Are Rønstad. alle foto: MATS duan

Humør på topp: Mor Inger Lise Sveen Rønstad, Katrine Sveen Rønstad (14), trener Kim Andre Dybdahl, Emma Sveen Rønstad (16) og far Bent-Are Rønstad. alle foto: MATS duan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

[FREDRIKSSTAD BLAD]: Emma Sveen Rønstad (16) fra Gjøvik Klatreklubb kom seg helt til topps i klatreveggen – selv om hun ikke kan gå.

Da Fredriksstad Blad i helgen var til stede på Redpoint Klatresenter, var Emma og søsteren Katrine Sveen Rønstad (14), begge funksjonshemmede, på vei oppover klatreveggen.

– De er kjempeflinke. De ser muligheter og har ingen begrensninger. Klatring er god trening, og gir en fantastisk mestringsfølelse, sier mor Inger Lise Sveen Rønstad.

Familien er fra Søndre Land kommune.

Elsker klatremiljøet

Gjøvik Klatreklubb er ikke veldig stor, men den er i vekst.

– Vi var med på kurs i september under et arrangement som heter grenseløs idrettsdag. Etter det startet vi klatreklubben og har holdt på i noen måneder siden. Miljøet vokser og vi har det veldig moro, opplyser Inger Lise Sveen Rønstad.

Det var klatreutøvere fra Gjøvik, Oslo-området, Østfold og Fredrikstad til stede da Østlandscup i klatring ble arrangert i helgen. Cirka 70 barn og unge i alderen 6–16 år deltok.

– Cupen er helt uhøytidelig der ungene kan møte opp og melde seg på konkurranse. De bestemmer selv hvilke ruter de tar og hvilket vanskelighetsnivå de vil prøve seg på. Alle får diplom uavhengig av prestasjon, sier Kristoffer Karlsen i Fredrikstad Klatreklubb.

– Skal gi alt

I en topptaukonkurransen ble tauet festet i toppen av veggen (16,5m). Det var 16 ruter å velge mellom. Brødrene Ebbe (8) og Munan (12) Brun fra Fredrikstad klatreklubb fikk prøve.

– Jeg er fornøyd. Målet er å gjøre det beste jeg kan, leke og kose meg. Jeg har klart en enkel rute, men fikk ikke til den vanskelige. Jeg skal gi alt neste gang, sier Munan, som har drevet med klatring i sju år.

Broren Ebbe, er ganske fersk. Begynte for to måneder siden. Han deltok i sin første konkurranse denne helgen.

– Jeg har klart en av to ruter, og er fornøyd. Klatring er gøy, jeg liker å få strekt kroppen.

Venninnen Runa Lindskog ble også pirret av konkurranse.

– Det er annerledes enn å bare leke i veggen. Jeg tenker ofte «hva om jeg ikke klarer det», men det går greit. Spennende er det i hvert fall.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags