Gå til sidens hovedinnhold

Klart for vårutstillingen «Lys og undring» i Drengestua Galleri, Gjøvik Gård

Torsdag 25. mars åpner Ringsakerkunstner Tor Olav Foss sin årlige vårutstilling på Gjøvik.

Innsendt

– Jeg gleder meg til å fortsette tradisjonen med årlig utstilling på Gjøvik, sier kunstneren, som gjennom mer enn 180 utstillinger er innkjøpt til offentlige og private samlinger i 14 land i Europa, USA og Afrika.

Tor Olav Foss er tidligere Norges nominerte semifinalist og utstiller ved den paneuropeiske Lexmark European ArtPrize i prestisjefylte Triennale di Milano i Italia og er tildelt Ringsaker kommunes hederspris Ringsakerprisen for sin kunstneriske virksomhet.

Samtlige av hans arbeider har lys, sakrale stemninger og menneskets undring som sentrale temaer, og spenner fra naturalistisk figurativ til abstrakt uttrykksform i ulike teknikker.

Han har designet trofeet til den offisielle, norske Kvalitetsprisen, malt kirkeutsmykninger, er prisvinner i fotografi i Norge og Sverige samt representert med arbeider i en rekke europeiske publikasjoner og bøker.

Samtidig med verdensutstillingen EXPO 2000 i Tyskland ble han også bredt omtalt i de internasjonale magasinene «Who's Who Europamagazin», «Top business going Asia» og i «Top business going South America» under overskriften «The art of light, – the light of art».

Dette er kunstnerens eneste utstilling i Gjøvik-regionen, og publikum ønskes velkommen til fylte gallerivegger i Drengestua med utstillingsåpning torsdag 25. mars kl. 1800. Utstillingen varer tom. søndag 28. mars og er åpen fredag 11:00 – 19:00, lørdag og søndag 1100–1600. Kunstneren er til stede alle utstillingsdager. Utstillingen gjennomføres iht. gjeldende smittevernregler.

Kommentarer til denne saken