Klart for sluttspill i Adidas Cup

FK Gjøvik-Lyns jenter 14 kunne juble etter seier over Holmen i

FK Gjøvik-Lyns jenter 14 kunne juble etter seier over Holmen i Foto:

310 lag fra hele Sør-Norge har deltatt i årets utgave av Adidas Cup i fotball. I helga er det sluttspill med i alt 32 kamper, fordelt på Gjøvik stadion Vardal idrettspark, Vind idrettsplass og nye Eidsiva stadion på Redalen.

DEL

– Vind Idrettslag er stolte over å arrangere en så stor og prestisjefylt fotballturnering for ungdommer, sier daglig leder i Vind IL, Ketil Gjerde.

Adidas cup har, med noen få unntak, vært arrangert på Gjøvik siden 1983.

– Lagene som deltar er med på å gjøre dette til en fantastisk turnering med et meget høyt sportslig nivå. 310 lag fra hele Sør-Norge har deltatt i årets utgave, fortsetter Gjerde.

Rekorden i antall lag er fra 90-tallet da det var med ca. 400 lag på det meste. Turneringen er tilrettelagt som et NM, åpent for alle lag i aktuelle aldersgrupper. Adidas cup omtales derfor gjerne som et «uoffisielt NM for ungdomsfotball».

Hittil i årets turnering er det spilt 596 kamper. De resterende 32 kampene i årets turnering er semifinaler lørdag og finaler/kamper om tredjeplass som spilles på Gjøvik denne helga.

Kampene foregår fra morgen til ettermiddag begge dager, og Vind IL oppfordrer folk til å komme og se på god fotball med et meget høyt sportslig nivå.

FK Gjøvik-Lyn i klasse jenter 14 år er eneste lokale lag i sluttspillet. De møter Heming i semifinalen på Gjøvik stadion klokka 13.00 lørdag.

Motstander søndag i finale eller bronsefinale blir enten Randaberg eller Viking. Kampen sendes uansett på OA-TV. Bronsefinalen i jenter 14 spilles på Gjøvik stadion klokka 10.30, mens finalen spilles på Vind til samme tid.

Lagene overnatter på hoteller, campingplasser og skoler i distriktet og det er en betydelig omsetning som tilføres Handelsstanden i Gjøvik og omegn.

– Vi regner med at hver spiller har med seg 1–3 familiemedlemmer så et sted mellom 1500 og 2000 mennesker er på Gjøvik i forbindelse med Adidas cup-sluttspillet, sier Ketil Gjerde.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags