Gå til sidens hovedinnhold

Klart for Hovdetoppen opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Hovdetoppen opp har fått kommuneoverlegens godkjennelse til å tjuvstarte sesongen 1. april. Og det er ingen aprilspøk.

«I dag kom godkjennelse fra kommuneoverlegen. Vi kjører i gang med Hovdebakken opp allerede fra i morgen 1. april. Årets sesong utvides dermed med en måned i begge ender, fra 1. april til 1. september».

Det skriver arrangørene i en e-post, der de videre presiserer følgende:

«Hovdebakken er trolig den bredeste treningstraseen i hele Innlandet, så her er det mulig for mange til å trene, uten å gå oppå hverandre. Smittevernreglene gjør at heisen dessverre må holde stengt, mens det å gå tur i bakken har godkjent smitterisiko».

På ski

Forholdene i Hovdebakken er også slik at arrangøren ser det som mulig å kunne starte sesongen på ski.

– Både randonee og fjellski er fine treningsalternativer, og ikke minst aktiviteter som gjerne forbindes med påsken vi har foran oss. Luksus at vi kan utnytte kunstsnøen i bakken til dette. For dem som begynner sesongen på beina, er nok ikke isbrodder eller staver så dumt, sier Morten Erichsen i Gjøvik Skiklubb.

«Sea to summit»

Årets utgave av Hovdetoppen opp har ifølge Lars Elton Myhre noen nyheter å by på.

Det blir mulighet for å registrere lag, hvor deltakerne samler turer som gruppe. Vi håper både bedrifter, familier og vennegjenger vil trigges av å kunne både samarbeide og konkurrere mot hverandre som team, skriver «primus motor» Lars Elton Myhre.

Ekstremutgaven i år er blir verdens dypeste hav, til det høyeste fjellet.

– Vi har kalt denne «sea to summit», og er 19.805 høydemeter, 233 turer opp Hovdebakken.

Fra tidligere år har vi sett at en del ikke har stoppet på Mt. Everest, nå håper vi enda flere i løpet av sesongen blir motivert for å prøve seg på denne, enten som lag eller alene, sier Lars Elton Myhre.

Kommentarer til denne saken