«Dette er ikke Broadway - det er Prøysen, kjenn på det – føl det inni dere…!»
Musikalsk leder Espen Aslaksen spiller på følelser, og 30 spillende hadelendinger leter fram sin indre Prøysen og trår til..

Siste innspurt

Det er hektisk aktivitet i Hadeland janitsjar med samarbeidspartnere disse dager. Siste finpuss på Prøysen cabareten «Kjæm du ikvell» er på timeplanen hver eneste kveld denne uka før premieren på lørdag. I helgen var alle involverte samlet til første maratonøving på Granvang, der forestillingen i sin helhet sys sammen med orkester, kompgruppe og solister. Regi og koreografi skal spikres, og det er full konsentrasjon og skjerping for alle aktører. «Men dette kan vi, vi har gjort det før» sier Espen. Og det har han rett i, årets forestilling er nummer 19 i rekken!

Fra Jesus til Prøysen

Hadeland janitsjar jobber iherdig hvert år med å finne nye oppsetninger som passer både for publikum, egen besetning og samarbeidspartnere. Her har vi lykkes med valg av tema så å si hvert eneste år, men noen ganger treffer det helt innertier, som for fire år siden da vi satt opp musikalen Jesus Christ Superstar, og alle billetter ble revet vekk før nyttår!
Nå skal det sies at vi har tonet ned størrelsen på produksjonen noe de to siste årene, uten at det har gått ut over kvaliteten på resultatet. Vi er tross alt bare et lite janitsjarkorps, og det krever utrolig mye jobb å sette opp en hel musikal produksjon, forteller prosjektleder Runi Sommerstad.

2 x 6 meter strikketøy!

«Kjæm du ikvell» er en sjarmerende, varm og rørende cabaret forestilling, der viser og stubber fra folkekjære Prøysen sys sammen av koreograf og regissør Ketil Kolstad. Ketil har tidligere satt opp samme forestilling på Nord-Trøndelag teater, og gleder seg stort til å sette opp forestillingen i kultursalen. For janitsjaren er det alltid spennende å få kostyme og rekvisitt liste fra regissør, og
vi har tidligere funnet løsninger for både korsfestelse og heksebrenning.
Årets største scenemessige utfordring er et 2x6 meter langt strikketøy!
Det jobbes mye med nettopp en løsning for dette om dagen ler kostyme og rekvisittansvarlig. Heldigvis har vi vår egen «Reodor» i rekkene, nærmere bestemt Arne Øystein Lunner som løser alt som kan sveises eller snekres.

Dyktige solister

Men det er i hovedsak musikken det handler om når vi setter opp våre forestillinger, og i år har vi med oss tre utrolig dyktige solister.
Ann Kristin Aannerud kan smykke seg med tittelen Prøysen ambassadør, har utgitt egen Prøysen CD og har også opptrådt på Christiania teater i oppsetningen «Tango for to» sammen med blant annet Inger Lise Rypdal og Viggo Sandvik, så her snakker vi en ekte Prøysen tolker!
Karin Fristad er jo for veteran å regne på nyttårsprosjektene til janitsjaren, og allsidig som Karin er, sklir hun rett inn i årets rolle som hun aldri skulle ha gjort annet.
I den mannlige rollen finner vi Kristoffer Grua Pedersen, kjent for sin utstråling og utrolige stemmeprakt, og Kristoffer tolker Prøysen på ytterst sjarmerende vis sammen med damene.

Merker konkurransen

Årets forestilling vises tre ganger i løpet helgen, med premiere lørdag 18. januar. Prosjektgruppa satser på fullsatte saler også i år, men det merkes godt at kulturtilbudet på Hadeland har økt og konkurransen om publikum blitt større.
Vi håper hadelendingene støtter opp om det lokale kulturlivet, og kjæm til oss ikvell, vi skal i alle fall ikke skuffe dere, lover hele ensemblet og drar i gang «Tango for to», her skal det finpusses!