Gå til sidens hovedinnhold

Klar for årets Potterdag? Det blir faktisk Potter-UKER på Gjøvik bibliotek!

Gjøvik bibliotek og litteraturhus har arrangert Harry Potter Book Night siden 2016, med unntak av i fjor, da smittevern dessverre tok knekken på feiringen. I år har biblioteket stablet på beina feiringen igjen, og arrangerer en delvis digital, delvis «hent og stikk»-løsning.

Innsendt

Fra og med mandag 22. mars kan man komme på biblioteket og hente ark til quizkonkurranse og rebusløp. Rebusløpet foregår i samarbeid med Byen vår Gjøvik, og gir deg samtidig en mulighet til å traske rundt i Gjøvik sentrum, hvor du må lete etter magiske bokstaver som danner et løsningsord. Quizarket er for de yngre og ferskere leserne. Begge deler kan hentes og leveres til over påske, og det trekkes en vinner av flotte premier, sponset av Outland Hamar.

Biblioteket har laget i stand en aktivitetspose i begrenset opplag. I posene er det magiske aktiviteter man kan kose seg med gjennom uka, eller i påsken, om man vil. Innholdet er beregnet på mellomtrinnet.

Ellers har biblioteket et oppsatt, digitalt program. Mandag legges det ut et verksted for deg som vil lære å lage origami-gullsnopp, den gylne kula man må fange når man spiller Rumpeldunk. Onsdag er det dags for quiz for voksne (nedre aldersgrense 15 år). Fredag lanserer biblioteket et egetregissert skuespill fra årets Harry Potter-tema: Diagonallmenningen. I påskeuka strør bibliotekarene om seg med fantasy-boktips, for deg som vil lese noe annet etter Harry.

Hele programmet er helt gratis og alle er velkomne til å delta!

Kommentarer til denne saken