Kjørte med piggdekk – det ble kostbart

DEL

Utrykningspolitiet avholdt trafikkontroll på fylkesvei 33 ved Fluberg tirsdag. Totalt ble 79 bilførere kontrollert i kontrollen. 21 førere fikk forenklede forelegg for fart og en bilist fikk bot for bruk av mobil. Den høyeste målte hastigheten var 81 km/t i 60-sone.

Det mest oppsiktsvekkende var imidlertid føreren som fikk gebyr for bruk av piggdekk.

– Det er 1000 kroner i bot for å kjøre med piggdekk om sommeren. Ofte lar vi det gå om det er en plausibel forklaring i overgangsfasene. Mange vil fortsatt stå på ski utover våren og da gjør vi ikke noe med det, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt.

Fra første mandag etter påske er det forbud mot bruk av piggdekk.

– Det er ikke ofte vi ser dette midt på sommeren. Når vi stopper noen med piggdekk på denne tida av året er det naturlig ilegge dem et gebyr. Det er mest regn og ikke snø der folk ferdes om dagen, forklarer Svarstad.

Hun forteller at det imidlertid er en del som får bøter for mobilbruk i trafikken. Om du bruker mobilen under kjøring og blir tatt får du en bot på 1700 kroner.

– Det er stort et eller annet med mobilbruk som blir fanget opp under kontroll. Det er nok en god som bruker mobiltelefon under kjøring, sier hun.

Artikkeltags