Gå til sidens hovedinnhold

Kjetil Foseid i Backstage: – Jeg så til venstre for meg ... og der sto Eldar Vågan!

Artikkelen er over 1 år gammel

Sammen med resten av høggera synger også Kjetil Foseid på siste verset i Vazelina Bilopphøggers, men før det hele er over er vokalisten fra Kongsvinger gjest i OA-podkasten Backstage!

Han innrømmer at det var en surrealistisk telefonsamtale. Ut fra intet slo nemlig Eldar Vågan på tråden og lanserte hedmarkingens kandidatur som ny vokalist i Vazelina Bilopphøggers. Etter Viggo Sandvik.

– Jeg måtte be om noen minutter, gliser Kjetil Foseid som de siste knappe 15 årene har vært vokalist i et av landets mest populære og folkekjære band.

Det er duket for noen uforglemmelige historier fra Vazelina-kulissene når Kjetil Foseid slår opp minneboka, men i Backstage byr han også på noen rørende historier som involverer en av musikkbransjens mer gjemte fugler. Håkon Banken fra Solør var en kar som i tillegg til å være en kløpper i å mekke biler også bød på sanger som festet seg i hjertet, men mørke krefter rev og slet i den jordnære trubaduren som døde i 2018, bare 69 år gammel.

– Håkon Banken var på mange måter et idol, sier Kjetil Foseid i Backstage som du hører der du til vanlig finner dine favorittpodkaster.

Kommentarer til denne saken