(Østlendingen) Høyres landsmøte arrangeres på Gardermoen fra fredag 15. mars til søndag 17. mars. Blant annet skal det vedtas en storresolusjon om velferd i kommuner og fylkeskommuner. Et av forslagene tilknyttet denne resolusjonen er at det skal innføres strengere regler for mobilbruk i skolen.

Gjertrud Nordal, tidligere leder i Hedmark Unge Høye, nå fylkestingskandidat for Innlandet Høyre, sier et bastant nei til dette forslaget, som hun rett og slett synes er veldig dårlig.

– Å innføre strengere regler for mobilbruk, er å starte i feil ende. Hverdagen blir mer og mer digitalisert. I stedet for å forby mobiltelefonen i skoletiden, må vi heller lære elevene om fornuftig og vettug bruk. Vi kan jo ikke forby ting bare fordi vi ikke liker dem, og det er helt unødvendig at politiske partier vedtar regler om forhold kommunene og skolene enkelt klarer å håndtere selv. Alle skoler er forskjellige, og det er viktig at de selv får muligheten til å utforme regler som passer for dem. For noen fungerer mobilforbud godt, og det er kjempefint. Dette bør ikke Stortinget blande seg opp i. Jeg mener også at det er ganske hårreisende at noen skylder på mobiltelefonen for at det skjer mobbing på skolen. Det handler om holdninger, og mobilen er ikke den store stygge ulven her, fastslår Nordal.