Gå til sidens hovedinnhold

Kjempeløp av Mathilde og Vebjørn

Artikkelen er over 1 år gammel

Mathilde Skjærdalen Myhrvold (22) slo ut den ene landslagsløperen etter den andre før verdensener Maiken Caspersen Falla var motstander i sprintfinalen på Blinkfestivalen fredag kveld.

– Jeg visste Maiken ville kjøre hardt fra start, og jeg prøvde å være med så lenge som mulig. På slutten ble det litt for tøft, men jeg er veldig godt fornøyd med andreplassen, sa Vind-jenta etter finalen.

Imponerte stort

Mathilde Skjærdalen Myhrvold er kanskje landets største unge sprinthåp i framtiden. Hun vant Toppidrettsveka for to år siden på rulleski. Sist vinter slo hun til med bronse i senior-NM. Bak Maiken Caspersen Falla og Ane Appelkvist Stenseth. Fredag kveld tok hun seg helt til finalen. Etter å ha slått Ragnhild Haga i den innledende duellen. Årets Blinkfestival ble arrangert med heat på to og to på grunn av smittevernhensyn. I kvartfinalen fikk hun revansje fra NM på Appelkvist Stenseth.

– Det var ganske jevnt, men jeg klarte å være så vidt foran i mål, sa Mathilde og smilte.

– God form

I semifinalen var Julie Myhre motstander. Der levnet ikke gjøvikjenta noen tvil. Selv om Caspersen Falla ble for sterk i finalen, kunne Vind-løperen smile hele veien tilbake til hotellet. Avstanden til Caspersen falla var bare 1,4 sekunder.

– Det har selvsagt litt å si hvem man møter i de innledende rundene, sa hun beskjedent.

Før hun innså at det var skyhøy verdenscupklasse på langrennsski over fredagens motstandere.

– Jo, det gikk bra. Det var moro å se at formen er bra. Jeg har fått trent godt og har ikke vært plaget av sykdom og skader, sa Skjærdalen Myhrvold.

Tapte mot Klæbo

Sist vinters gullgutt på sprint-NM på Konnerud, Ansgar Evensen, gjorde også en god prestasjon. Riktignok ble han slått ut i kvartfinalen, men det var av sjefen sjøl, Johannes Høsflot Klæbo. Høsflot Klæbo vant til slutt finalen enkelt.

Vinds supersprinter viste i sin første duell at han har store ting på gang. Han slo en så god sprinter som Finn Hågen Krogh med drøyt to sekunder.

Sørum slo Bøe

I skiskytternes supersprint på Blinkfestivalen var hadelendingen Vebjørn Sørum den store overraskelsen. Han ble nemlig nummer to og spurtslo selveste Tarjei Bøe i kampen om andreplassen. Vetle Sjåstad Christiansen vant finalen.

Kommentarer til denne saken