Gå til sidens hovedinnhold

Kjære regjering, vi studenter er mennesker med vanlige jobber vi også

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære regjering

I dag fikk jeg nyheten om at vi som studenter skal kunne søke om å få mere lån om vi har blitt permittert eller mistet jobben på grunn av Covid-19. Hva slags ordning er dette?

Som student som har stipend og lån, har jeg også en jobb ved siden av. Denne inntekten er jeg ganske avhengig av for å kunne leve uten å måtte tenke over hver eneste krone jeg bruker, denne jobben har jeg ikke per dags dato.

Jeg er en helt vanlig person som tar utdanning, og av den grunn får jeg ikke dagpenger fordi jeg er permittert.

Ifølge regjeringen er jeg ikke en kvalifisert person for å få dagpenger, men jeg kan få enda mere lån. Dette er jeg lite interessert i og føler vi studenter ikke blir sett av regjeringen. Heldigvis har jeg foreldre som kan hjelpe meg men det er det ikke alle som har. Denne løsningen er ikke noe særlig for noen, og det er veldig lite hjelp i ordningen.

Vi er som de andre på vår alder som har jobb men ikke tar utdanning, og vi er minst like avhengig av inntekten som en som ikke er under utdanning. Vi har leie på bopel som skal betales, mat for å ikke sulte, andre utgifter som skal betales hver måned.

Så Kjære regjering vær så snill å kom med en løsning for oss studenter som ikke omhandler lån. Ingen vil ha mere lån fordi vi pga en krise mister jobben. Vi studenter er som alle andre på våre alder som ikke er under utdanning og som nå får dagpenger. Vi vil ikke ha lån som må betales tilbake for noe som egentlig skulle ha vært en inntekt.

Kommentarer til denne saken