Gå til sidens hovedinnhold

Christen Sveaas kan få styreplass i Norske Skog

Artikkelen er over 3 år gammel

Christen Sveaas (61) kan få en plass i Norske Skogs styre etter å ha blitt den største aksjonæren i konsernet.

Sveaas' selskap Kistefos har kjøpt seg stort opp i Norske Skog og er nå den største aksjonæren med en eierandel på 12,81 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Torsdag 24. august er det innkalt til ekstraordinær generalforsamling. Fredag sendte Norske Skog en børsmelding med beskjed om at valgkomiteen ønsker bedre tid til å få en dialog mellom de største aksjonærene.

Komiteen vil bruke tiden fram til generalforsamlingen til en gjennomgang av aktuelle og foreslåtte kandidater som komiteen vil presentere i sin endelige innstilling til nytt styre, heter det i børsmeldingen.

Fristen for Norske Skog for å komme til enighet med kreditorene er utsatt til 23. august, opplyste selskapet i en børsmelding fredag kveld.

– Vi er glade for at sentrale aksjeeiere er villige til å støtte selskapets aktivitet gjennom likviditetsmidler som lån, sier konsernsjef Lars Sperre i børsmeldingen.

– Kreditorene forlenger fristen ut fra et ønske om mer tid til samtaler og dokumentasjon, sier kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog til NTB.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken