Gå til sidens hovedinnhold

Kirkens Bymisjons strikkedugnad 2020

Innsendt

Det er tid for den årlige strikkedugnaden til Kirkens Bymisjon. Fra nå og frem til 2. november oppfordrer vi i Kirkens Bymisjon folk til å bidra med strikking.

De siste ti årene har det oransje skjerfet blitt et symbol på et ønske om et varmere samfunn. Nytt av året er at sokker, votter og luer også skal være en del av dugnaden. De oransje plaggene skal minne folk om at det er mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. Strikkeplagget kan du enten gi til en venn, bruke det selv, eller gi til oss i Kirkens Bymisjon på Gjøvik, sier prosjektleder, John Arne Kolstø.

Den 2. november er «årets varmeste dag» På denne dagen oppfordrer vi alle til å ta på de oransje strikkeplaggene og spre varme og glede rundt seg. Ved å ta i bruk de oransje plaggene blir du ikke bare fysisk varm, men du viser også at du er for et varmere samfunn. Denne dagen markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon «Gled en som gruer seg til jul».

Tidligere år har Kirkens Bymisjon markert denne dagen ved å henge opp oransje skjerf rundt omkring i byens gater. På grunn av smittevernhensyn vil vi ikke gjøre dette i år, sier Kolstø. Isteden inviterer vi dem som vil til å komme innom våre lokaler i Trondhjemsvegen 9, hvor vi deler ut skjerf, sokker, votter og luer slik at så mange som mulig får ta del i årets markering
For de som ønsker å bidra med strikkeprodukter får man kjøpt det oransje garnet i enkelte garnbutikker i Gjøvik og på Toten, eller det kan bestilles på nett.

Kirkens Bymisjon vil fremover ta imot oransje plagg i våre lokaler på Gjøvik. Frist for innlevering er 24. oktober.

Kommentarer til denne saken