Gå til sidens hovedinnhold

Kirkekonserter til inntekt for Kirkens Nødhjelp

Innsendt

Kontrabassist og jazzmusiker Erlend Olderskog Albertsen har brukt koronatida til å studere indisk tromme og vokal og den religiøse musikktradisjonen fra Nord-India, Dhrupad og inviterer nå til konsert, hvor halvparten av billettinntekter går til Kirkens nødhjelp. Med denne konserten, gir han en opplevelse som ligger utenfor den hverdagslige sfære, en opplevelse av noe hellig.

«Dette hellige finnes jo i oss alle, og med denne meditative musikken får lytteren en mulighet til å rense seg selv og sine tanker.»

Med seg har han Yoshiko Nakano, som akkompagnerer på det indiske strengeinstrumentet Tanpura. Kontrabassen er også med, som fyller kirkerommet med runde toner.

Konsertene finner sted i Innlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag 6. - 17. November. I Vestoppland er det konsert 11. november i Begnadalen kirke i Sør-Aurdal og 12. november i Bråstad kirke i Gjøvik.

Dørene åpner klokka 1830 og konsertstart klokka 19.

Billettinngang 200,- hvorav halvparten går til Kirkens Nødhjelp.

Betales med Vipps til 41 31 55 43.

Du kan også forhåndsreserve ved å sende 200,- til samme tlf nummer.

Arrangementet gjennomføres i tråd med retningslinjene for smittevern.

Erlend Olderskog Albertsen - kontrabass, Pakhawaj (indisk håndtromme) og vokal

Yoshiko Nakano - Tanpura (indisk strengeinstrument)

Dhrupad. Ordet betyr standhaftig stjerne. Dhrupad representerer den eldste nålevende musikkformen vi kjenner fra Nord-India, og oppsto som en bønneform i templer, med utgangspunkt i religiøse tekster. I Iøpet av denne musikkens levetid har teksten forandret seg til lyder som ikke har en konkret betydning, men likevel bærer med seg et religiøst budskap: Gud er i oss alle.

Dhrupad blir sett på som opprinnelsen til det vi i dag betrakter som indisk musikk, hvor raga er et viktig stikkord. Raga er en samlebetegnelse på formler for hvordan tonene behandles i musikken. Det finnes mange ulike ragaer, og opprinnelig tilhørte de ulike tidspunkt og årstider. Ordet raga kan oversettes til farge. På samme måte som en farge setter preg på et hvitt lerret, fargelegger de ulike ragaene det menneskelige sinn, og skaper dermed ulike stemninger i oss.

Kommentarer til denne saken