Telenors handicap-program

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Det er ikke like enkelt for alle å komme seg ut i arbeidslivet. Telenor har et handicap-program hvor målet er å få funksjonshemmede ut i arbeid. "Du trenger ikke å gå på jobben, bare du kommer"

DEL

Telenors handicap-program er et to årig opplærings og arbeidsprogram for fysisk funksjonshemmede som gir deltakerne arbeidserfaring. Handicap-programmet er en egen avdeling i den store næringslivsbedriften Telenor.

Programmet består av kurs, arbeidstrening og oppfølging. Det varer i 24 måneder. Hvert år tas det opp 2-4 kull, som hver består av 5 personer.

Tre av fire handikappede er ute i arbeid etter de to årene. Disse søker selv om å få delta i programmet, og de som får delta må være motivert til å komme seg ut i arbeidslivet. De første tre månedene går med til opplæring. I denne tiden blir alle deltakerne MOS sertifisert (Microsoft Office spesialist.) Resten av tiden dreier seg om arbeidstrening.

Du har mulighet til å jobbe hjemmefra så lenge du leverer arbeidet ditt til rett tid. Aetat bidrar til programmet slik at det kan gjennomføres økonomisk. Hjelpemiddelsentralen i Norge stiller opp når det gjelder fysisk tilrettelegging av arbeidsplassen. Menneskene i avdelingen som får en handikappet kollega, viser også fleksibilitet. Mange får nye holdninger, og man kan se en positiv effekt på hele avdelingen.

Det er også internasjonale interesser for Handicap-programmet.

Du kan lese mer om dette på telenor.no

Lykke til!

Artikkeltags