Gå til sidens hovedinnhold

Kent Erik møter tøff finne i åtte runders tungvektskamp

Artikkelen er over 2 år gammel

Han tok en sterk seier i sin siste kamp i august, men nå står Kent Erik Bådstad foran sin største utfordring i proffringen; åtte runder mot Gennadi Mentsikainen i Finland.

Lørdagens tungvektskamp i Vantaa rett nord for Helsinki skal altså gå over åtte runder, det er dobbelt så mange runder som Kent Erik har gått i de tre første proffkampene.

– Det blir tøft, men en utfordring jeg må ta. Motstanderen er også tøff. Han har vunnet åtte og tapt to i sine ti proffkamper, påpeker han.

Raufossingen går i ringen med klar intensjon om å vinne. I så fall blir det hans tredje seier på fire kamper.

– Det har jeg selvsagt tro på. Jeg har fått gjort et godt grunnarbeid, nå får jeg ikke gjort noe mer. Jeg har fulgt den samme oppskriften som har fungert tidligere.

Bra og positivt

Kent Erik har oppsøkt forskjellige treningsmiljøer for å få nye impulser, men for det meste har han trent på Gran sammen med Roar Sørum eller på Mudo Gym i Gjøvik.

– Hvor viktig er denne kampen for deg?

– Det er ikke slik at det er en vinn- eller-forsvinn-kamp, men den har stor betydning for fortsettelsen, innrømmer han.

Kent Erik forteller at det er mye på tapetet framover og at ting ser bra og positivt ut.

– Før jul jobbet jeg i tillegg til den daglige treningen. På nyåret har jeg fått tatt meg helt fri og har fått konsentrert meg 100 prosent om forberedelsene til denne kampen.

Gir trygghet

Han sier videre at det er stor interesse for nye kamper seinere i år, uten at noe er spikret ennå.

I tillegg til samboer Silje er det en gjeng som skal til Finland for å se Kent Erik bokse mot Mentsikainen, stevnets nest siste kamp i Vantaa.

– For meg er det viktig å ha familie og venner til stede. Det gir meg trygghet, sier Kent Erik, som alltid veldig takknemlig for all støtten han får.

Kommentarer til denne saken