Norges Skiforbund bekreftet onsdag kveld at hopperen Kenneth Gangnes fra Kolbu har ødelagt et korsbånd igjen.

Skaden skjedde da Gangnes falt i K90-bakken i Stams onsdag formiddag. Kolbuingen landet bakpå etter et hopp på cirka 111 meter. Han skadet venstre kne og røk korsbåndet. Tidligere har Gangnes kjempet seg tilbake etter to ganger å ha ødelagt korsbåndet i høyre kne.

Gangnes ble undersøkt på stedet av medisinsk koordinator/manuellterapeut Lars Haugvad, og det ble opprettet kontakt med ekspertise i Innsbruck og hjemme i Norge. Kenneth ble deretter kjørt til Hochrum sykehus hvor han har vært operert tidligere. 
- På sykehuset ble det bekreftet funn på avrevet fremre korsbånd og meniskskade. Det ble i fellesskap bestemt at det beste var å operere kneet umiddelbart på bakrunn av skadeomfanget og tidligere erfaringer med instituttet i Innsbruck, sier Haugvad i en pressemelding.

Fjorårets hoppkomet

Forrige sesong ble Kenneth Gangnes' beste i karrieren. Han etablerte seg som landets beste hopper og imponerte ved mange anledninger. Han fikk også sin første verdenscupseier da han vant på Lillehammer i desember.

Han ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt, bak slovenske Peter Prevc og tyske Severin Freund. I den tysk-østerrikske hoppuka ble Gangnes nummer fire.

Operert onsdag kveld

- Det er selvfølgelig kjipt og kjempekjedelig for Kenneth og det norske laget, men vi får ikke gjort noe med dette. Tidspunktet er riktignok ikke så verst med tanke på at Kenneth kan komme tilbake mot slutten av sesongen sier landslagstrener Alexander Stöckl.

- Dette har en emosjonell side, men vi kan ikke bruke energi på det. Vi må bruke all energi på å få han tilbake i bakken igjen, og så må vi sørge for at de som skal hoppe gjør det best mulig slik at han kommer tilbake til verdens beste hopplandslag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Senest tirsdag kveld uttalte Kenneth Gangnes at han gledet seg til den norske hoppuka.

Kenneth Gangnes

Født: 15. mai 1989 (27 år)

Idrettsgren: Hopp

Klubb: Kolbukameratene

Bosted: Lillehammer

Viktigste meritter:

VM skiflyging: Sølv (2016), gull (lag 2016).

Verdenscupen: En seier, fem annenplasser og tre tredjeplasser.

Aktuell: Skadet korsbåndet for tredje gang i karrieren under trening i Østerrike onsdag