Det betyr at landslagstrener Alexander Stöckl er i ferd med å få hodebry foran hoppukeuttaket.

– Bare positivt. Luksusproblemer er bare en drøm for en hopptrener. Dette er akkurat slik østerrikerne har hatt det i årevis. Med flere som kjemper helt i toppen fordeler du også oppmerksomheten fra mediene under hoppuka, stråler Stöckl over NTB.

Rennet ble dessverre preget av svært ulike forhold. Kenneth Gangnes fikk 11,4 plusspoeng kort tid før Freund fikk 12 minuspoeng.

Hauer lå på femteplass etter førsteomgangen, men hoppet seg opp på pallen med 129,5 meter i finaleomgangen. Med 243,7 poeng var han poenget foran Andreas Stjernen, som med 130 meter i 2. omgang hoppet seg opp fra 11.-plass.

– Hauer hoppet bra i sommer, spesielt i russiske bakker, men kom ikke med på verdenscuplaget i starten. Han har jobbet knallhardt. Dette er velfortjent for Joachim, sier Stöckl.

Gangnes snytt for pallplass

Freund vant for 21. gang i verdenscupen. Med 134 meter i 2. omgang var det ingen tvil. Tyskeren vant 11,5 poeng foran slovenske Peter Prevc. Hauer var 4,8 poeng bak annenplassen.

Nordmennene imponerte. Johann Forfang ble nummer fem, mens Daniel Tande knep sjetteplassen.

Gangnes ble merkelig nok sendt ut med elendige forhold, og endte på åttendeplass etter 111 meter i finaleomgangen.

– Jeg var ikke fornøyd da Gangnes måtte sett utfor, han fikk dårlige forhold som kostet ham pallen i dag. Kompensasjonssystemet er bra, men du klarer ikke kompensere for alt, mener Stöckl.

Hilde i tidstrøbbel

Anders Fannemel var best i fredagens kvalik, men får det ikke helt til denne sesongen. Hornindølen ble nummer 12 lørdag.

– En av de beste laginnsatsene under min tid. Veldig spesielt. Det er lett å stå på trenertribunen foran finaleomgangen. Du vet at minst én av hopperne får ok vindforhold. Seks topp tolv er spesielt. Helt fantastisk, men også litt overraskende. Det må jeg medgi, sier Stöckl.

Kun Tom Hilde av de norske hopperne kom ikke med i finaleomgangen. Han endte på 42.-plass etter et hopp på 111 meter. Hildes hoppukedrømmer fikk dermed en knekk. Asker-hopperen begynner å få dårlig tid med å finne formen.

Imponerer sammenlagt

Nordmennene imponerer også i sammendraget i verdenscupen. Gangnes er beste norske på tredjeplass med 236 poeng, bare slått av Freund (305 poeng) og Prevc (264).

Tande er firer med 200 poeng, mens Forfang følger på femteplass med 156. Andreas Stjernen er sjuer, mens Hauer er oppe på tolvteplass etter sin fine tredjeplass lørdag. Den ga Bækkelaget-hopperen pene 60 poeng.

Østerrikerne slet i Russland lørdag. Manuel Fettner ble bestemann på niendeplass.

– De har levert under det som er forventet. Da er det lett å begynne å stresse. Og de var uheldige med vinden i dag. Det er ofte sånn, i motgang får du alt, sier Stöckl. (©NTB)