Keeperne fikser sveisen og vil jekke ned utespillerne når distriktets beste lag skal kåres

Ole Kristian Lauvli (t.v) og Rino Lund Johnsen fikset sveisen hos frisøren Mario på Gjøvik før de skal kjempe om å bli beste lokale lag i fotballtennis på OA-TV.

Ole Kristian Lauvli (t.v) og Rino Lund Johnsen fikset sveisen hos frisøren Mario på Gjøvik før de skal kjempe om å bli beste lokale lag i fotballtennis på OA-TV. Foto:

Raufoss-duoen Ole Kristian Lauvli (25) og Rino Lund Johnsen (27) har klare ambisjoner om å tukte utespillerne når OA skal kåre distriktets beste klubb i fotballtennis. Alle kampene vises på OA-TV hver dag klokka 18.00 fra torsdag til søndag.

DEL

Fotballtennis på Direktesport: – Vi må jo fikse sveisen før vi skal ut i slike viktige kamper, fleipet Rino Lund Johnsen og Ole Kristian Lauvli etter å ha besøkt sin faste frisør i Gjøvik tirsdag formiddag.

Etter hårklippen inspiserte de arenaen hvor det beste fotballtennis-laget skal kåres i finalen søndag kveld.

Mens fotballen fortsatt lider av koronakrisa, tripper distriktets fotballspillere etter å få konkurrere igjen. Foreløpig er seriekamper et stykke unna, men fotballtennis er mulig å avvikle innenfor helsemyndighetenes smittevernregler.

– Dette blir gøy

Derfor har OA invitert Raufoss, SK Gjøvik-Lyn, FK Toten, Reinsvoll og Kolbu/KK å kjempe om tittelen distriktets beste lag. 1. divisjonsklubben Raufoss, 3. divisjonsklubbene FK Gjøvik-Lyn og FK Toten stiller med to lag hver.

4. divisjonsklubbene Reinsvoll og Kolbu/KK har ett lag hver. I dameklassen går Raufoss og Vind/Gjøvik-Lyn rett til finale søndag kveld.

OAs fotballtennisturnering

Kampene spilles på bane 6 på Gjøvik Tennisklubbs uteanlegg ved Fastland. Ved dårlig vær vil kampene bli flyttet inn i Gjøvik Tennishall.

Alle må huske å holde minst en meters avstand under hele oppholdet på arenaen. Hilsing og feiring må foregå uten kontakt.

Det vil være tilgang til Antibac og desinfisering før og under kampene.

Arrangementet er godkjent av kommuneoverlegen i Gjøvik, forutsatt at alle smittevernregler følges.

Kampene vil bli sendt direkte på oa.no/direktesport

Spilleregler

– Det spilles double. Hvert lag kan ha en innbytter, og det kan byttes når en måtte ønske

– Det spilles på tennisbane (singlemål)

– Hvert sett går til 11 poeng

– Best av fem sett (første lag til tre sett har vunnet)

– Max 1 sprett i bakken på hver side, men kun før noen har berørt ballen

– Max 3 touch på hver side

– En spiller kan ha to touch, men da som touch 1 og 3 (i kvinnekampen kan samme spiller ha touch 1 og 2)

– Et lag scorer poeng for hver vunnet ball, ikke bare når det har spilt ut serven

– Settet må vinnes med 2 poeng, men etter 13 minutter avsluttes settet uansett resultat. Ved uavgjort er det første poeng som vinner settet

– Serve foretas ved at ballen vippes/spilles fra bakre linje og direkte over nettet. Den kan lande i hele spillefeltet på motsatt side, og må sprette i bakken før den berøres av motstanders spiller

– Det serves annenhver gang

– Headinger er ikke tillatt

– Det er ikke tillatt å berøre ballen med hendene under en kamp. Hvis en spiller berører ballen når den ikke er i spill, må spilleren ta ti pushups

– Ved enhver berøring av ballen med hendene, må ballen desinfiseres og hendene påføres Antibac

– Vi driver jo med fotball for å konkurrere, og hadde lagt bak oss en lang pre-season da koronaviruset satte en stopper for all fotball. Vi trener mye sammen på egen hånd mens vi er permitterte. Vi har også trent en del med juniorlaget, men håper vi snart kan være tilbake i full trening med hele laget. Det verste er egentlig å ikke vite noe, men en fotballtennisturnering lyser opp i hverdagen. Det er noe å se fram til, sier keeperduoen, som også er gode kamerater utenfor banen.

Røper svakheter

Lund Johnsen og Lauvli er de eneste keeperne som danner lag i «Innlandsmesterskapet» i fotballtennis.

– Vi spiller jo en del fotballtennis på trening. Det er gøy. Da vi så hvem som meldte seg på først fra vår klubb, fant vi ut at vi ikke kunne la bare dem representere Raufoss Fotballs ære. Snorre Strand Nilsen og Gard Simenstad har ikke akkurat imponert på treningene, gliser de to keeperne.

Ole Kristian Lauvli og Rino Lund Johnsen kikket på forholdene på vakre Fastland som blir arena for helgens «innlandsmesterskap» i fotballtennis.

Ole Kristian Lauvli og Rino Lund Johnsen kikket på forholdene på vakre Fastland som blir arena for helgens «innlandsmesterskap» i fotballtennis.

De mener det er en enkel sak å få satt de to utespillerne på Raufoss 1 ut av spill. Og de deler gjerne oppskriften på å stoppe lagkameratene, som i helgens turnering er motstandere.

– Hvis de gjør en feil, og motstanderne «melder» litt på dem, så er de ute å kjøre, sier Rino Lund Johnsen og ler.

Før Ole Kristian Lauvli legger fleipen til side.

– Moderne keepere skal være gode med beina, men utespillerne bør jo være bedre. Vi er nok litt hemmet av at vi ikke får nikke ballen. Det er en offensiv styrke vi har. Vi er underdogs, men vi skal prøve å bite godt fra oss. Det blir spennende å se hvordan vi står mot de andre lagene, og vi går selvsagt på banen med mål om å vinne, sier de to keeperne, som vurderer å hente inn en joker på laget da de ble oppmerksom på at det er lov å ha en rullerende innbytter.

Kampoppsettet

Kvartfinalene spilles slik:

Torsdag 18.00: Reinsvoll – Kolbu/KK og Raufoss 1 – SK Gjøvik-Lyn 2

Fredag 18.00: Raufoss 2 – FK Toten 1 og FK Toten 2 – SK Gjøvik-Lyn 1

Lørdag 18.00: To semifinaler

Søndag 18.00: Finale herrer og finale damer Raufoss – SK Gjøvik-Lyn

Dommer i alle kampene er Geir Simenstad Pedersen.

Alle kampene sendes live på OA-TV fra klokken 17.45. Knut Befring er kommentator med Tom Henning Hovi som ekspertkommentator. Hovi er tidligere NM-vinner i fotballtennis og har deltatt i VM i Brasil.

Deltakerne

Disse skal kjempe om å bli beste lokale lag i fotballtennis:

Raufoss 1: Snorre Strand Nilsen og Gard Simenstad

Raufoss 2: Rino Lund Johnsen og Ole Kristian Lauvli

SK Gjøvik-Lyn 1: Mehdi Rasoli og Markus Hilsen

SK Gjøvik-Lyn 2: Harry Singh og Arne Ravndal

Reinsvoll: Helo Baram og Daniel Amlien

Kolbu/KK: Emil Bakkelund, Sivert Tallerud Bakkelund og Kristian Bjørnerud

FK Toten 1 : Lars Johan Kollshaugen og Joakim Bjørnerud

FK Toten 2: Kodjo Somesi og David Synstelien

SK Gjøvik-Lyn damer: Tuva Gillerhaugen, Ragna Fodstad og Ester Thawng

Raufoss damer: Ida Veseth Habbestad, Karine Ørud og Sigrid Straumsheim Hoem

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags