Karrierebeste av Aasen Markeng: – Overraskende bra

Thomas Aasen Markeng hoppet til 10. plass og karrierebeste i lørdagens verdenscuprenn i finske Ruka.

Thomas Aasen Markeng hoppet til 10. plass og karrierebeste i lørdagens verdenscuprenn i finske Ruka. Foto:

Thomas Aasen Markeng hoppet til en strålende 10. plass og karrierebeste i lørdagens verdenscuprenn i Ruka. Søndagens renn ble avlyst på grunn av sterk vind.

DEL

- Det var overraskende bra, faktisk. Overraskende mest fordi jeg fikk til en såpass bra sistehopp etter å ha hanglet litt i alle både på trening og førsteomgangen i rennet, sa Lensbygda-hopperen etter debuten i fiske Ruka.

For 19-åringen var ikke blant de beste i treningsomgangene, og lå på 22. plass etter et hopp på 125 meter i førsteomgangen. i finalen økte han med 12 meter og hoppet seg opp til 10. plass.

Bra med sjøltillit

– Bakken her borte er litt spesiell, og med min måte å hoppe på blir det vanskelig med så mye oppdrift i tillegg. Derfor er jeg veldig godt fornøyd, og sistehoppet var et steg i riktig retning, konkluderte Aasen Markeng.

Han innrømmer at det gir bra med sjøltillit å prestere slik han har gjort i verdenscupen de to første helgene.

– Forventningene blir også høyere når du hopper topp ti, og samtidig føler du har enda mer inne. Jeg ser på trening, for eksempel før rennene i Wisla forrige helg, at det er mulig å henge med helt i toppen. Det gjelder bare å få det ut i renn.

Neste helg blir det sannsynligvis nye renn i Russland, før et av vinterens store høydepunkter venter i romjula og på nyåret.

Drømmer om hoppuka

– Jeg drømmer selvfølgelig om å få delta i Hoppuka og være med å prege noen av rennene der, innrømmer Thomas Aasen Markeng.

Dit kommer helt sikkert også Daniel André Tande. Lørdag tok han sin andre strake verdenscupseier da han vant i finske Ruka.

– På en skala fra en til ti er dette en åtter. Jeg jobbet med å få til to gode hopp. Det er bare utrolig morsomt. Dette kunne ikke vært bedre Jeg har jobbet knallhardt og ser at det lønner seg. Nå føler jeg at det svarer litt bedre, sa Kongsberg-hopperen til NTB etter rennet.

Norsk skandale

Tross norsk seier ble rennet dermed litt av en skandale for de norske. I tur og orden ble Johann André Forfang, Robert Johansson og Marius Lindvik disket for gjennomstrømning i hoppdressen etter meget gode hopp. Lindvik rakk en kort stund å juble for 2.-plass.

– Veldig bra hopping, men dessverre var luftgjennomstrømningen på dressen ikke innenfor reglementet. Da har ikke jeg så mye jeg skulle ha sagt, sa Robert Johansson til norsk presse.

– Det var skikkelig tungt og trist. De to har vært til kontroll på hver eneste konkurranse hvor alt gikk fint. Så stiller vi i dag, og det blir funnet for lite luftgjennomstrømning på leggen, forklarte landslagstrener Alexander Stöckl overfor NTB.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags