Hun overtar jobben etter Birtgitte Espeland som i sommer fikk jobb som daglig leder på Vebjørn Sands Roseslottet i Oslo, melder Ringerikes Blad.

Roll-Matthiesen har lang erfaring fra Hadeland Glassverk hvor hun har jobbet i 13 år. De siste seks årene hun var på glassverket hadde hun jobben som administrerende direktør. De siste tre og et halvt årene har hun jobbet i ledergruppa i ARK Bokhandel.

– Jeg er utrolig stolt og glad for å få jobbe ved Kistefos. Kistefos har mye å by på til et bredt publikum, med sin kultur- og industrihistorie, samtidskunst og natur. Jeg er imponert over hvordan man har jobbet med utviklingen av stedet gjennom mange år. Ikke minst har jeg fulgt nøye med siden The Twist åpnet, og ga stedet en helt ny dimensjon som destinasjon, sier Roll-Matthiesen i en pressemelding sendt ut fra Kistefos onsdag morgen.

The Twist

Kistefos Museum har opplevd en betydelig publikumsvekst etter åpningen av The Twist i 2019 og var ifølge pressemeldingen det best besøkte museet i Norge gjennom pandemien med 169.000 besøkende i 2020.

Erfaringen med å bygge destinasjon var viktig for styret da valget av ny leder skulle tas.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått en leder som har en sterk bakgrunn som destinasjonsbygger. Dette aspektet blir viktig for Kistefos framover og vi mener Roll-Matthiesen er rett kvinne til å lede dette arbeidet framover. Roll-Matthiesen har også en bred bakgrunn fra kulturlivet og en solid ledererfaring gjennom flere år. Hennes lokale forankring er også et stort pluss, sier styreleder ved Kistefos Museum, Erik Wahlstrøm i pressemeldingen om ansettelsen.

Kate Smith er konstituert

Tidligere direktør Birgitte Espeland ble ansatt i 2019 og går nå videre til stillingen som daglig leder på Roseslottet. Kurator Kate Smith har tiltrådt i stillingen som konstituert direktør fram til Kari Roll-Matthiesen overtar.

Kistefos Museum er en kunst- og kulturdestinasjon med skiftende kunstutstillinger av høy internasjonal klasse, en imponerende skulpturpark med 51 skulpturer av anerkjente norske og internasjonale kunstnere, samt et industrimuseum. Skulpturparken utvides med to nye skulpturer hvert år og Kistefos har som mål å være Europas viktigste skulpturpark for samtidsskulptur.

– Å få være med å forvalte og videreutvikle Kistefos står for meg som en svært spennende og givende oppgave. Jeg gleder meg, sier Roll-Matthiesen.