Husker du denne? Nå har restauranten på Lena fått smilemunnen tilbake igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

I romjula fortalte vi om Mehmet Kurtoglu, som var mildt sagt misfornøyd etter at Mattilsynets kontrollør hadde gitt restauranten strekmunn to ganger. Nå smiler Kurtoglu igjen.

DEL

– Vi fikk ordnet en ny kontroll første uka etter nyttår. Da var også seksjonssjef Siv Jorunn Nordlund med på kontrollen, og de fant ikke noe galt, forteller Kurtoglu til Oppland Arbeiderblad.

Avvikene som ble dokumentert ved de to kontrollene 5. og 20. desember i fjor var nå alle sammen rettet opp, og Venezia restaurant fikk tilbake smilefjeset.

Forklarte gjestene

– Vi har hatt smilefjes alltid, og ikke hatt noen problemer de sju årene vi har drevet restaurant her, sier Kurtoglu.

Han kan ikke se at det har vært noen nedgang i antall gjester den tiden restauranten har hatt strekmunn, men har fått mange spørsmål om hva som har vært galt.

– Jeg har måttet forklare mange at det ikke har noe med mattrygghet, hygiene eller behandling av kjøtt og sånt å gjøre, og gjestene har forstått at det er trygt å spise her, sier han.

– Jeg respekterer at ting må være i orden når man driver restaurant, og er glad for at det kontrolleres, men jeg følte at de to kontrollene i desember ikke var helt objektive, sier Kurtoglu.

Stort engasjement

Da Oppland Arbeiderblad publiserte saken om de to strekmunnene, var det mange som tok til kommentarfeltene for å si hva de mente.

Her vanket det godord til Mehmet og de andre på restauranten, mens det kom kritikk både til Mattilsynet og til dem som kritiserte Mattilsynet.

Her følger et lite knippe fra kommentarfeltet på vår Facebook-gruppe:

Ida Marie Ringerud: Takk for god mat og service i går, som alltid! Her har vi spist masse og aldri blitt dårlige. Og vi kommer igjen!

Gunda-Marie Bruce: Dette høres litt merkelig ut ja. Vi har spist der flere ganger og opplevd utrolig hyggelig service. God mat og vi har aldri opplevd å bli dårlige el. Pent og rent i restaurant og toalett og i tillegg er de så oppmerksomme mot vår lille datter. Vi kommer igjen.

Peder Jarle Amlie: Flott at dere har denne restauranten på Toten, meget godt fornøyd med mat og service...Egenvurdering setter jeg høyt over mattilsynets vurdering

Ola Haugene: Les kommentarene i feltet, de kommer fra riktig "mattilsyn". Detta stedet er vel av det mest besøkte i bygda å får [tommel opp] fra alle, relatert til god mat og service. Så ta ei egenvurdering, er det hu som hadde "hurpedag" på jobb eller fornøyde gjester som er troverdig ? Stå på.

Tor Langerud: Haha lurer på om halvparten av kommentarer blander mattilsyn å restaurant anmelder. Bra dom kontrollerer renhold/behandling av mat på kjøkken som vi ikke ser

Odd Arne Danielsen: Folk er rare; her er det et offentlig organ som sørger for at matsikkerheten er ivaretatt. Så går altså folk av skaftet "...fordi maten der er god..." Det at eieren (og alle som har spist der uten å bli dårlige(!)) er mer opptatt av å hetse inspektøren som da gjør jobben sin er litt merkelig - for å si det mildt.... Kanskje man skulle brukt energien på å gjøre ting riktig fremfor å klage på FB? Jeg for min del er meget fornøyd med at restauranter blir passet på, og når eiere klager på mattilsynet, er det en VELDIG god grunn til å skygge banen......

Artikkeltags