Gå til sidens hovedinnhold

Julestemning i kinoen på Dokka

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Det blir trangt om plassen når over hundre turnere skal inn på scenen på en gang, og slik var det også i kinosalen på Dokka søndag ettermiddag. Da var det nemlig duket for det tradisjonelle juleshowet til turngruppa i Nordre Land idrettslag. Her kunne man få se små, røde nisser, søte ballerinaer og mer erfarne både Tropps- og RG gymnaster.

Turngruppa i Nordre Land idrettslag er delt i to undergrupper; Troppsgymnastikk og Rytmisk gymnastikk, og sammen hadde de to gruppene satt sammen et forrykende show med høye sprang, flotte bevegelser og stilfulle uttrykk.

I løpet av de to timene showet varte fikk publikum se et mangfoldig program fra begge gruppene, men særlig kan vi nevne de små RG-perlene som danset til musikk fra «tre nøtter til Askepott». Dette bredte god julestemning utover salen. Det er også rimelig imponerende å få så mange små gymnaster til å gjøre de samme bevegelsene til musikk samtidig.

Troppsgymnastikk viste fram luftige svev på trampett og airtrack, og jammen lurte det seg ikke inn en nisse, som etter han hadde fått vist fram kunstene sine, ble brukt som «bukk» for de andre turnerne, til mye latter fra publikum. De høye svevene fra gymnastene fikk publikum til komme med imponerte utrop opptil flere ganger.

Showet avsluttet på tradisjonelt vis med Hei-hå og Lysøvelsen, to danser som har vært brukt på hvert juleshow i turngruppa siden 1988.

Og klarte ikke turngruppa i NLI å gi tilskuerne sine julestemning i ettermiddag, så vet ikke vi hva som gir dem julestemning. Vi gikk i hvert fall derifra med julesanger på hjernen og julestjerner i øynene.

Kommentarer til denne saken