Folk strømmet til for å følge tradisjonen i Ås kirke

ALLSANG: Alle solistene deltok i siste nummer, Deilig er jorden. Fra venstre Thea Kjerstine Tokerud, Natalie Grøndahl Tangen, Marte Holter Bålerud og Ida Marie Ringerud.FOTO: Hans Olav Granheim

ALLSANG: Alle solistene deltok i siste nummer, Deilig er jorden. Fra venstre Thea Kjerstine Tokerud, Natalie Grøndahl Tangen, Marte Holter Bålerud og Ida Marie Ringerud.FOTO: Hans Olav Granheim

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

BØVERBRU: Mens kvelden før kvelden gikk inn i sin siste time, serverte Bøverbru musikkforening en pose med musikalsk julegodt.

DEL

Det er blitt en tradisjon, at når juletreet er pyntet og de siste juleforberedelser er under kontroll, er Ås kirke stedet for folk på Bøverbru. Allerede i god tid før konserten skulle starte, var kirken på det nærmeste fylt opp, og publikum var klar for å høre en siste musikalsk innsats før årets julekonserter er definitivt over.

Smak av jul

Årets program var en godtepose med mye smak av jul, men også med et hint av vinter både i og utenfor juletid, og et par ekstra biter som passer i en god musikalsk blanding året rundt. Her burde alle finne noen av sine favorittbiter. Tradisjonelt har musikkforeningen med seg Ida Marie Ringerud som sangsolist, i år var solistrekka ytterligere forsterket med Natalie Grøndahl Tangen og Marie Holter Bålerud, sang, og Thea Kjerstine Tokerud på gitar. De hadde en egen liten avdeling og var også korhjelp for hovedsolisten.

Sledetur

En del kjente julesanger ble det selvfølgelig. Korpset under ledelse av Espen Runar Hammer, åpnet med Hark! The Herald Angels Sing og hadde ellers instrumentalversjon av The Christmas Song, Det lyser i stille grender, og «tidenes julesang» Fairytale of New York. Med dombjeller og hele pakka ble publikum også tatt med på sledetur, slik Leroy Anderson skildret den.

Gabriellas sång

Ida Marie Ringerud sang Mitt hjerte alltid vanker, En stjerne skinner i natt og Trygve Hoffs nordnorske julesalme og bød ellers på et par sanger som tåler å høres også resten av året; Ola Bremnes' Har du fyr og en kraftfull Gabriellas sång. Med korhjelp framførte hun også Do you hear what I hear?

Korrekturlakk

Trioen Marte, Natalie og Thea hadde tre sagnger i sin avdeling der det bare var gitarakkompagnement. Gje meg handa di, opprinnelig irsk, men med norsk tekst av Sondre Bratland, Anne Grete Preus' vise om himmelsk korrekturlakk; Når hele himmelen faller ned og den meget tidsaktuelle Kvelden før kvelden av Suzanne Paalgard.

Inn i jula

Avslutningsnummeret som alle kunne være med og synge, var selvsagt Deilig er jorden. Og da gled lille julaften over i den store kvelden, og satte punktum både for førjulstida og for julekonsertene som det også i år har vært mange av. At en slik time med musikalske høydepunkter ved lokale aktører samler tilnærmet fullt hus også på en tid da en skulle tro at mange har får tilfredsstilt sine musikalske førjulsbehov, viser at det å gå inn i julehøytida med en midnattskonsert også begynner å bli etterspurt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags