Hovda tar velvillig fram noen av de nyankomne julevarene fra Nidar og viser dem fram til fotografen.

Circle Ks daglige leder fikk varene i hus denne uka, og har allerede plassert dem inne i butikken.

– Nå har jeg drevet i faget i mange år og de første julevarene kommer akkurat til den samme tida. De skal være ute til 1. oktober. Det gjelder ikke bare oss, men alle, sier Hovda.

En myte

Han opplever at kunder innimellom kommer med reaksjoner på at julevarene kommer for tidlig og at mange mener de kommer tidligere hvert år.

– Men slik er det nok ikke. Det er nok en aldri så liten myte, smiler Hovda.

Julebrusen har Circle K ennå ikke fått i hus, men Hovda forventer brusen inn i løpet av et par uker.

– Dessuten, julemarsipanen smaker jo best nå, da den er helt fersk, smiler Hovda.

Anette Ivsett er kommunikasjonsrådgiver for Circle K.

– Det er vanlig at tre-fire juleprodukter lanseres i uke 40. Sånn har det vært i årevis, i hvert fall i 20 år. Det gjelder ikke bare oss. Resten av juleproduktene kommer først i november, sier Ivsett til Asker og Bærums Budstikke.

Klar over reaksjoner

Robert Rønning er kommunikasjonsdirektør i Orkla, som eier Nidar. Han sier selskapet er klar over at noen reagerer negativt på julemarsipan såpass tidlig.

– Men en meningsmåling vi gjorde noen år tilbake, viser også at 6 av 10 nordmenn synes lanseringen av julemarsipan er et hyggelig tegn på en kommende høytid, skriver Rønning i en e-post til Asker og Bærums Budstikke.

Nidars tradisjon er, ifølge Rønning, at et begrenset utvalg varer kan plasseres i butikk fra høstferieuken, for de butikkene som ønsker det.

– Det fulle sortimentet av Nidars juleprodukter kommer i november, sier Rønning.