Alternativ jul for 49. gang: – Hos oss er alle velkomne julaften

KOMITEEN: Vårin Sørlie (17), Louise Knutsen (17), Steffen Hellum Øyhus (17), Magnus Sagvold (17), Adrian Sagvold Grøndahl (19), Kaja Wilberg Solhaug (19), Anna Bismo (19),
Frederik Feiler (18) og Ingerid Berge (18). De har alle hvert sitt ansvar i planleggingen, og flere av de har vært med i flere år tidligere.

KOMITEEN: Vårin Sørlie (17), Louise Knutsen (17), Steffen Hellum Øyhus (17), Magnus Sagvold (17), Adrian Sagvold Grøndahl (19), Kaja Wilberg Solhaug (19), Anna Bismo (19), Frederik Feiler (18) og Ingerid Berge (18). De har alle hvert sitt ansvar i planleggingen, og flere av de har vært med i flere år tidligere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For 49. året på rad inviterer Ynglingen på Gjøvik til Alternativ jul, der alle som har lyst til å feire jul sammen får komme inn.

DEL

Frøydis Holstad Torp (21) leder Alternativ jul-komiteen for femte gang i år, og forteller ivrig om tilbudet som er åpent for alle.

– Vi åpner dørene på Ynglingen (KFUK/KFUM) like ved Gjøvik kirke klokken ett julaften, og da er det bare å komme på kaffe og kaker, sier hun.

– Senere på dagen er det gaveutdeling og julemiddag, før vi avslutter med mer kaffe og kaker.

Gaver til alle

– Ja, de som kommer hit julaften kan få en gave fra den store haugen vår, vi har nok noe som kan passe til alle, forteller Torp.

Gavene er donert av butikker på CC og i Gjøvik sentrum, samt at det er noen fra Ønsketreet på CC og tilsvarende juletre på Strandhotellet.

– I fjor var det cirka femti stykker her på middag og gaveutdeling, og vi har mat og gaver nok til enda mange flere i år.

Kaker og julemat får Alternativ jul-gjengen fra restauranter i Gjøvik-området, samt at det er noen privatpersoner som er med på spleiselaget.

GAVEHAUG: – Her skal det finnes gaver for alle, sier Frøydis Holstad Torp, komiteleder for Alternativ jul Gjøvik (her fra fjorårets fest).

GAVEHAUG: – Her skal det finnes gaver for alle, sier Frøydis Holstad Torp, komiteleder for Alternativ jul Gjøvik (her fra fjorårets fest). Foto:

Ingen kirketvang

Selv om det er en kristelig ungdomsorganisasjon som inviterer til julefeiring, er det ingen forventning om at gjestene skal delta i gudstjeneste eller andakt.

– Vi åpner dørene for alle, og alt er frivillig. Men de som vil kan selvsagt gå i kirken på julegudstjeneste, det er jo ikke lange biten å gå, sier Torp.

Julefesten er naturligvis åpen for folk utenfor Gjøvik også, og noen stamgjester reiser fra Snertingdal og Lillehammer, forteller hun.

– For de som bor i Gjøvik og på Toten tilbyr vi gratis skyss om man trenger det, men da må man melde seg på via www.alternativjulgjovik.no, sier Torp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken