Gå til sidens hovedinnhold

Flere hundre har hengt opp ei julekule for noen de savner. Del savnet ditt her

Artikkelen er over 3 år gammel

På NTNU er det satt opp et juletre der man kan skrive navn på noe eller noen man savner på ei julekule og henge opp. – Det gjør at vi lettere kan bære våres savn i ei travel førjulstid, sier studentene.

Studentprest Anne Anker Bolstad har tatt initiativet og utfordret studentene og de ansatte ved NTNU til å skrive på og henge opp en julekule, navnet på noe eller noen som man savner.

Responsen har vært enorm og det har blitt hengt opp flere hundre kuler. Det har også blitt spredt utenfor studentmiljøet gjennom flere tusen delinger på Facebook.

Lettere å bære

– Vi savner alle noen som er langt unna eller har gått bort. Dette har blitt et fellesskapstre der man deler sine savn. Ikke det at savnet blir borte når noen henger det opp, men at det kan bli lettere å bære det når man ikke er alene om å savne, sier Anne Anker Bolstad.

 

Julen forstørrer både gleder og sorger

– Jeg tenker at det er et menneskelig grunnvilkår at vi savner. Det gjør vi fordi at vi setter pris på, holder av og elsker andre mennesker. Noen har også mistet noen og det er ikke så mange offentlige rom der det er vanlig å dele det. Julen forstørrer både våres gleder og sorger. Slik kan juletreet bære våre savn og dette rommet der treet står blir et sted der vi kan dele en livsfortelling, sier Anker Bolstad.

Hun fortsetter med å si at det har vært en overveldende respons også utenfor studiestedet.

– Noe som forteller meg at vi her har vært i berøring med noe grunnleggende menneskelig. Kanskje man skulle ha slike trær også andre steder i samfunnet nå i jule og adventstiden.

På oa.no kan du også dele ditt savn. Bli med på vårt «digitale juletre». Vi vil presentere navnene ved en senere anledning.

 

Kommentarer til denne saken