Gå til sidens hovedinnhold

Jul på Piltingsrud gir deg den gode, gammeldagse julestemningen

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Helga 30. november og 1. desember er det igjen klart for julemarked, mat og aktiviteter på Piltingsrud gard i Begnadalen. Vi har masse snø og sammen med lysene, granbaret, fuglenek og barnelatter blir det julestemning i tunet denne helga.

Julemarkedet er en viktig del av arrangementet og hele låvebrua er fylt av utstillere som fallbyr varene sine, sier Siri Ødegaard. Her er det godt håndverk og lokalmat laget med omtanke og høy kvalitet. Her er det noe for alle!

Men Jul på Piltingsrud er ikke bare julemarked. Det skal også være en opplevelse for dem som besøker oss. Som i eventyret er det tre nyheter i år. Det blir musikalske innslag i løpet av helga, framført av sangkvartetten Herr&Fru. De har et nydelig julerepertoar og holder små intimkonserter i låven som garantert vil sette deg i stemning, litt á la den engelske tradisjonen med å synge Christmas Carols. Den andre nyheten er julekortfotografering. Vi får besøk av to fotografer som setter opp et lite fotostudio med koselige kulisser der du kan kjøpe profesjonelle bilder av deg og dine til årets julekort. Og julekortene får du med deg samme dag. Og til slutt har vi fått besøk av noen som driver med lysdypping. Har du prøvd å lage lys? Her kan du prøve!

Vi har også en egen nyhet: Gardsbutikken vår har nemlig fått nye lokaler nå før jul. Der har vi både egenprodusert håndverk og egne kjøttprodukter. Vi er stolte av at vi nå kan tilby kjøtt av elg, hjort og storferasen Angus i egen gardsbutikk, sier Rasmus og Siri.

Men ingen Jul på Piltingsrud uten juleverksted! Ann Merethe og Synnøve er klare til å ta imot små og store barn og har i år flere nyheter på repertoaret som kanskje havner under ditt juletre? Juleverkstedet engasjerer, kan vi love, og når du har lyst på en tur ut er det mulig å sitte på hesteryggen. Juni og Tinden, våre to dølahester, er klare til noen fine turer og hvis ridning ikke er noe for deg, har Knut tatt med seg Blesen og kjører kanefart.

Det koster 100 kroner for en familie å være med på Jul på Piltingsrud, men da er også alle aktivitetene gratis. Geitene, kaninene, lamaen Knerten og grisene vil gjerne hilse på deg.

Det er selvfølgelig også mulig å kjøpe seg noe godt å spise og drikke. Det blir angusburger, viltgryte, julegløgg, kake og varm sjokolade med krem.

Vi har opplevd stor interesse for Jul på Piltingsrud i det siste, sier Siri og Rasmus. Særlig har innslaget på God morgen Norge på TV2 bidratt til at vi har merket en veldig hyggelig interesse for det vi driver med. Sjekk hjemmesida vår for link til reportasjen.

Vi ønsker store og små velkommen til Jul på Piltingsrud.

Kommentarer til denne saken