Paul Håvard Østbys kjente skikkelse fra Urbane Totninger, Håkon Skaug er kanskje ikke den første man ser for seg bak rattet i en grom Mercedes eller en snerten Peugeot, men Per Ivar Ruud, som er daglig leder på Bertel O. Steen i Hunndalen, mener den nye Mercedes A-klassen er som skapt for kongen av Kraby:

– Det er en bil mange voksne kunder er glad i. Jeg oppfatter Håkon Skaug som en kar som holder på gamle tradisjoner, samtidig er bilen sporty også, sier Ruud.

23. mars kunne han glede seg over at vel 220 personer tok turen til butikken for å bli med på 50-årslaget, da forretningen inviterte til et åpent arrangement med både show og biler. En scene var rigget opp inne i utstillingshallen, der artistene kunne opptre.

Kake og konsert

Konsert med Lewi Bergrud, et mildt sagt morsomt bilforedrag med Håkon Skaug og naturligvis marsipankake og wienerkringler til alle sto på menyen denne lørdagen.

Per Ivar Ruud mener at såpass måtte det være på en dag som dette:

– Man blir jo 50 år bare en gang, sier Ruud, som legger til at de i løpet av året kommer til å markere jubileet ved å invitere til flere arrangementer.

Underholdning

Under slike spesielle happeninger forteller Per Ivar Ruud at gamle kunder blander seg med mange helt nye ansikter. Om det ble noen nye kunder under den drøye timen Håkon Skaug og Lewi Bergrud holdt på, er derimot litt tidlig å si, men Ruud forteller butikken ikke er ukjent med slike stunts:

– I 2010, da vi flyttet inn i nye lokaler, var det over 1000 personer innom lokalene våre på åpningsdagen. Også det var en dag med underholdning hvor folk koste seg, sier Per Ivar Ruud, som med en del nye (bil) modeller på vei inn i mai, ikke ser bort fra at det blir litt ekstra liv i butikken da også.